Vlada KS će poduzeti odlučne mjere protiv nelegalnih potrošača vode

13.08.2015. 08:01 / Izvor: Akta.ba
Vlada KS će poduzeti odlučne mjere protiv nelegalnih potrošača vode

Vlada Kantona Sarajevo će u toku ove sedmice formirati i na teren uputiti radni tim sa predstavnicima Vlade, Ministarstva komunalne privrede i KJKP "Vodovoda i kanalizacije".

Vlada Kantona Sarajevo će u toku ove sedmice formirati i na teren uputiti radni tim sa predstavnicima Vlade, Ministarstva komunalne privrede i KJKP "Vodovoda i kanalizacije",  čiji će zadatak biti evidentiranje i uklanjanje nelegalnih priključaka na vodovodnoj mreži o čemu će i javnost biti blagovremeno informisana.

Problem nelegalnih priključaka nije ništa manji problem od gubitka količina vode u distributivnoj vodovodnoj mreži koji onemogućava građanima Sarajeva uredno snabdijevanje pitkom vodom. Vlada Kantona Sarajevo je od  KJKP "Vodovoda i kanalizacije" dobila traženu informaciju o broju vodovodnih priključaka te potrošenim količinama vode u 96 autopraonica, 350 ugostiteljskih objekata i 120 pansiona i hotela na području Kantona Sarajevo.

Izneseni podaci da pojedine autopraonice potroše od 1 do 5 kubika vode mjesečno, te da neki hoteli i pansoni svoju mjesečnu potrošnju prikazuju kao potrošnju vode u jednom prosječnom stanu, evidentno pokazuju nelegalno korištenje vode.  Nelegalni priključci i neplaćeno trošenje vode moraju biti uklonjeni, stav je sa današnje sjednice Vlade čiji će tim od sljedeće sedmice provjeravati lokalitete "sumnjive" potrošnje.

U toku održavanja 21. "Sarajevo Film Festivala" u periodu od 14. do 22.08.2015. godine Vlada je dala saglasnost za produžavanje radnog vremena u ugostiteljskim objektima i mjestima okupljanja gdje se održavaju projekcije "Sarajevo Film Festivala", zaključeno je na današnjoj sjednici Vlade.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti