Vlada KS od ViK-a traži informaciju: Kako ste potrošili 3,6 miliona KM

20.01.2017. 08:17 / Izvor: Akta.ba
Vlada KS od ViK-a traži informaciju: Kako ste potrošili 3,6 miliona KM

Vlada traži od ViK-a specifikaciju interventnih mjera i očekivanih efekata po osnovu zatraženih 10 miliona KM, kao i način utroška ovog traženog iznosa.

Vlada Kantona Sarajevo je od preduzeća "Vodovod i kanalizacija" (ViK) zatražila da do ponedjeljka, 23. januara dostavi sveobuhvatnu informaciju o utrošenim sredstvima i efektima, a na osnovu prioriteta koje je ViK sam odredio.

Riječ je o 3,6 miliona KM koje je Vlada KS usmjerila na već okončane radove sanacije vodovodne infrastrukture na lokalitetima Obale Kulina bana, te urgentnim lokalitetima na Ilidži, u Vogošći, Novom Gradu i u Novom Sarajevu.

Vlada Kantona Sarajevo na jučerašnjoj sjednici razmatrala je Informaciju o aktuelnim problemima u vodosnabdijevanju Kantona Sarajevo.

Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS upoznalo je Vladu o aktivnostima koje je KJKP "Vodovod i kanalizacija" preduzelo u saniranju postojećeg stanja.

Također, Vlada traži od ViK-a specifikaciju interventnih mjera i očekivanih efekata po osnovu zatraženih 10 miliona KM, kao i način utroška ovog traženog iznosa. Od tog preduzeća Vlada je urgentno zatražila da omogući ulazak GPS sistema Tima Vlade KS za borbu protiv korupcije.

Kako je u toku izrada Studije za smanjenje neoprihodovane vode u Kantonu Sarajevo, te kako bi se došlo do najrelevantnijih i stručnih podataka u detekciji lokaliteta gubitka vode u vodovodnoj mreži, Vlada je formirala svoj stručni tim sa zadatkom koji će vršiti nadzor u izradi te studije, saopćeno je iz Pres-službe KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti