Vlada TK od 131 planirane mjere razmatrala i izvršila njih 118

11.09.2017. 15:30 / Izvor: Akta.ba
Vlada TK od 131 planirane mjere razmatrala i izvršila njih 118

Od 13 planiranih, a još nerealiziranih mjera, 12 se odnosi na normativno-pravne i jednu tematsku mjeru

Vlada Tuzlanskog kantona je u periodu januar - august 2017. godine, od ukupno 131 planirane mjere, do danas razmatrala i izvršila ukupno 118 mjera. Od 13 planiranih, a još nerealiziranih mjera, 12 se odnosi na normativno-pravne i jednu tematsku mjeru, navodi se u danas razmatranom dokumentu, koji se tiče realizacije obaveza i zaduženja resornih ministarstva i drugih organa uprave i institucija utvrđenih zaključcima i odlukama Vlade TK za period  januar - august 2017. godine.

S tim u vezi kantonalna vlada je danas na sjednici donijela zaključak kojim je obavezala sve kantonalne organe uprave i druge kantonalne institucije da u narednih 30 dana poduzmu neophodne aktivnosti u pripremi svih neophodnih akata i dokumenata u cilju realizacije nerealiziranih mjera iz Programa rada Vlade planiranih za period januar-august 2017. godine.

Te akte i dokumente potrebno je da dostave Vladi u dalju proceduru, ili u slučajevima kada postoje određene objektivne okolnosti i razlozi zašto se neka od mjera ne može realizirati u planiranom vremenu, da o tome dostave odgovarajuće pismeno obrazloženje.

Također, Vlada je zadužila i sve kantonalne organe uprave i druge kantonalne institucije, čije su mjere planirane u Programu rada Vlade za period septembar-decembar 2017. godine, da ih blagovremeno pripreme i dostave Vladi na dalje postupanje, saopćeno je danas nakon sjednice Vlade TK. 

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti