VMBiH o primjeni pravilnika o uvjetima za izdavanje licenci

07.04.2017. 08:14 / Izvor: Akta.ba
VMBiH o primjeni pravilnika o uvjetima za izdavanje licenci

VM usvojilo je Informaciju Ministarstva komunikacija i prometa u vezi s primjenom Pravilnika o uvjetima za izdavanje licenci i kvalifikacionih kartica vozača.

Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju Ministarstva komunikacija i prometa u vezi s primjenom Pravilnika o uvjetima za izdavanje licenci i kvalifikacionih kartica vozača. Rok utvrđen Pravilnikom o uvjetima za izdavanje licenci i kvalifikacionih kartica vozača mijenja se i odgađa do isteka 90 dana od dana stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnom i međuentitetskom cestovnom prijevozu, o čemu će Ministarstvo komunikacija i prometa informirati nadležne kontrolne organe. Do tada je obavljanje međunarodnog prijevoza putnika i roba dozvoljeno i prijevoznicima koji posjeduju licence nadležnih organa entiteta i Brčko Distrikta BiH.

Ministarstvo komunikacija i prometa do isteka ovog roka zaduženo je da donese i objavi u „Službenom glasniku BiH“ novi pravilnik o uvjetima za izdavanje licenci i kvalifikacionih kartica vozača te da uspostavi sistem provjere stručne osposobljenosti osobe odgovorne za prijevoz i vozača u skladu s ovim pravilnikom.

Vijeće ministara BiH ove zaključke donijelo je zbog činjenice da u konačnici još nije usvojen Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnom i međuentitetskom cestovnom  prijevozu kojim se, između ostalog, uređuju i pitanja licenciranja prijevoznika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti