Vučić održao riječ: Opštini Srebrenica jutros uplaćena dva miliona eura

16.11.2015. 14:04 / Izvor: SRNA
Vučić održao riječ: Opštini Srebrenica jutros uplaćena dva miliona eura

Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković potvrdio je Srni da je Srbija uplatila dva miliona evra na račun opštine kako je obećao premijer Srbije Aleksandar Vučić na Investiciono-razvojnoj konferenciji.

Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković potvrdio je Srni da je Srbija uplatila dva miliona eura na račun opštine kako je obećao premijer Srbije Aleksandar Vučić na Investiciono-razvojnoj konferenciji.

"Sredstva su stigla na račun tačno u minut kada je Vučić obećao i posebno zadovoljstvo nam predstavlja što je data riječ održana, a ne samo što je izdvojen novac", rekao je Duraković.

On ističe da u opštini nisu očekivali da će na konferenciji biti odobren toliki iznos sredstava i da treba ovih dana da sačine operativni plan raspodjele i namjene koji će biti predložen Skupštini opštine na usvajanje.

"Od ovog iznosa, pola miliona evra izdvojićemo za saniranje budžetskog deficita i izvršenje obaveza po sudskim presudama, a ostala sredstva ćemo planski ulagati u razvoj i stvaranje uslova za dodatno zapošljavanje", naveo je Duraković.

Prema njegovim riječima, potrebno je donijeti rebalans opštinskog budžeta, ali i da odobrena sredstva budu planirana u budžet za narednu godinu kada će najveći dio odobrenog iznosa biti uložen u infrastrukturne i razvojne projekte.

Na Investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici, 11. novembra, premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao je da će njegova Vlada izdvojiti odmah dva miliona eura za Srebrenicu, a da će još tri miliona eura uložiti u razvojne projekte i investicije.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obećao je da će Vlada Srpske u naredne dvije godine izdvajati po 500.000 maraka za budžet opštine Srebrenica, a još dva miliona za realizaciju određenih razvojnih projekata u ovoj opštini.

Općina Novi Grad Sarajevo takođe je već uplatila obećanih 50.000 KM opštini Srebrenica za izgradnju lokalnih puteva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti