Wiener osiguranje obilježilo početak novog poglavlja u BiH

27.02.2015. 11:21 / Izvor: eKapija.ba
Wiener osiguranje obilježilo početak novog poglavlja u BiH
OTVORI GALERIJU

Wiener osiguranje sinoć je u Sarajevu obilježilo početak svog poslovanja pod novim imenom - Wiener osiguranje Vienna Insurance Group, a pod kojim je ozvaničen rad 1. decembra prošle godine.

Wiener osiguranje sinoć je prijemom u Sarajevu obilježilo početak svog poslovanja pod novim imenom - Wiener osiguranje Vienna Insurance Group, a pod kojim je ozvaničen rad 1. decembra prošle godine.

Sa ciljem da bh. javnosti približe ključne prednosti u poslovanju pod okriljem vodeće grupacije u centralnoj i istočnoj Europi brojnim zvanicama iz oblasti biznisa, privrede, medija i javnog života sinoć su se obratili Rudolf Erti, član Nadzornog odbora Vienna Insurance Group; Miroslav Miškić, generalni direktor Wiener osiguranja, kao i Goran Mandić, član Upravnog odbora Wiener osiguranja, dok se uime Agencije za nadzor osiguranja FBiH obratio Adnan Delić.

Istaknuto je da je priča o Wiener osiguranju u BiH, kao 25 tržištu na kojem posluju, počela  2011. godine kada su pereuzeli većinski paket dionica Jahorina osiguranja.

Miroslav Miškić, direktor Wiener osiguranja

Navedeno je da je promjenom imena u Wiener osiguranje Vienna Insuarance Group ad, otvoreno novo poglavlje u poslovanju ove osiguravajuće kuće sa više od dvije decenije iskustva i povjerenja u BiH.

"Imamo velike i ambiciozne planove kda je riječ o utvrđivanju naše pozicije na domaćem tržištu. Gledamo daleko u budućnost i u skladu sa tim smo radili na novoj reorganizaciji i unaprijeđivanju, kako samog poslvanja, tako i ponude i pristupa klijentima", kazao je Miroslav Miškić, generalni direktor Wiener osiguranja. 

O proizvodima iz oblasti životnog i neživotnog osiguranja prema standardima VIG grupacije govorio je član Upravnog odbora Goran Mandić, podsjećajući da Wiener osiguranje u BiH posluje kroz mrežu od osam filijala i 50 poslovnica i ekspozitura.

"Novo poglavlje Wiener osiguranja označava jedinstven spoj međunarodnog kvaliteta zasnovanog na individualnom pristupu klijentu i lokalnog iskustva koje se ogleda u poznavanju tržišta i potreba naših građana", kazao je Mandić.

On je naglasio da je društveno-odgovorno poslovanje temelj vrijednosti Wiener osiguranja te uručio donaciju neophodne računarske opreme Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo.

Sinoć je istaknuto da Vienna Insurance Group grupacija slijedi poslovnu strategiju oslanjanja na održivi razvoj prilikom kojeg se teži kontinuiranom i dugoročnom povećanju prihoda i premija, te da u Wiener osiguranju imaju izvrsnog partnera za ostvarenje poslovnih ciljeva. O značaju ulaska na bh. tržište tako značajne grupacije kao što je Vienna Insurance Group govorio je i Adnan Delić, direktor Agencije za nadzor osiguranja u FBiH.

Naglasivši da je društveno-odgovorno poslovanje temelj vrijednosti Wiener osiguranja, direktor filijale Sarajevo za FBiH, Jasmin Šarić, uručio je donaciju neophodne računarske opreme Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo.

VIG je najveća osiguravajuća grupacija u centralnoj i istočnoj Evropi sa tradicijom dugom 190 godina, koja generiše premijski prihod od preko devet milijardi eura, zapošljava više od 25.000 radnika i ostvaruje godišnju dobit više od 500 miliona eura.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti