Wizz Air u zimskoj sezoni ukida tri linije iz Tuzle

14.08.2017. 08:41 / Izvor: Akta.ba
Wizz Air u zimskoj sezoni ukida tri linije iz Tuzle

Zrakoplovna kompanija priopćila je kako će nastaviti raditi na razvoju sektora zračnog prometa u zemlji u idućem periodu. 

Wizz Air koja je niskobudžetna aviokompanija, planira smanjiti letove iz sa aerodroma u Tuzli u zimskoj sezoni 2017- 2018. godina uz privremenu obustavu tri rute, piše exyuaviation.com.

Ova aviokompanija će svoje letove za London Luton, Bratislavu i Nirnberg završiti sa 1. novembrom.

U odgovoru Wizz Air-a je navedeno da oni u iznalaženju mogućnosti za što jeftijija putovanja svojim korisnicima, neke linije mogu držati aktivnim samo u ljetnom periodu. Nije potvrđeno, ali ni negirano, da će spomenute linije ponovo biti aktivne naredne godine.

Zrakoplovna kompanija priopćila je kako će nastaviti raditi na razvoju sektora zračnog prometa u zemlji u idućem periodu. 

"Wizz Air ostaje predana svojim putnicima u BiH. Nastojaćemo dodatno stimulirati zrakoplovnu industriju i nastavićemo pružati povoljne mogućnosti putovanja koje najbolje mogu ispuniti potrebe naših korisnika", navela je kompanija.

Iz Wizz Aira nisu komentarisali hoće li suspenzije ruta utjecati na broj aviona stacioniranih u gradu tokom zimskog perioda.

Trenutno, Tuzla je domaćin dva Wizz Air Airbus A320 aviona.

Međunarodni aerodrom Tuzla bilježi veliki rast broja putnika koji iznosi 226.462 u prvoj polovici godine, što je za 59,4 posto više u odnosuz na 2016. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti