Za omladinske organizacije iz Tuzle 23.000 KM grant sredstava

05.12.2016. 11:06 / Izvor: Akta.ba
Za omladinske organizacije iz Tuzle 23.000 KM grant sredstava

U budžetu Grada Tuzla za 2016. godinu, osigurana  su sredstva za podršku projektima za mlade u ukupnom iznosu od 23.000,00 KM.

Grad Tuzla je raspisao javni poziv za dodjelu financijskih sredstava na ime podrške projektima za mlade. Predmet javnog poziva je odabir za realizaciju projekata omladinskih udruženja sa sjedištem na području grada Tuzla upisanih u spisak omladinskih udruženja Grada Tuzla iz prioritetnih oblasti: okoliš,  kultura, sport, obrazovanja, društveni angažman mladih, socijalna zaštita, infrastruktura i dr.

U budžetu Grada Tuzla za 2016. godinu, osigurana  su sredstva za podršku projektima za mlade u ukupnom iznosu od 23.000,00 KM.

Grad Tuzla zadržava pravo da ne dodijeli sva dostupna finansijska sredstva. Namjenskim budžetskim sredstvima Grada Tuzla zainteresovani aplikanti mogu sufinansirati projekat kojim apliciraju, a dio sredstava mogu osigurati od drugih donatora.

''Po odobrenom projektu može se dodijeliti maksimalno 3.000,00 KM. Rok implementacije odobrenih projekata je 6 mjeseci od dana zaključivanja ugovora. Odobrenim budžetskim sredstvima aplikanti mogu finansirati administratitvne troškove i troškove osoblja u maksimalnom iznosu do 20%, dok preostali dio 80%, aplikanti su dužni  predvidjeti za programske aktivnosti podržavanog projekta'', navodi se u pozivu .

Pravo učešća na javni poziv imaju omladinska udruženja sa sjedištem na području grada Tuzla upisana u spisak omladinskih udruženja Grada Tuzla do 21.11.2016. godine.

Prijava na javni poziv podnosi se na prijavnom obrascu. Obrasci/smjernice sa uputstvima za prijavu projekata objavljuju se na oglasnoj tabli i web stranici Grada Tuzla.

Aplikanti dostavljaju prijave na javni poziv nadležnoj Službi, putem pisarnice Grada Tuzla (Centar za pružanje usluga građanima) i isključivo putem prijavnog obrazca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti