Za projekt upravljanja otpadom izdvojeno 60.000 KM

01.09.2017. 09:06 / Izvor: Akta.ba
Za projekt upravljanja otpadom izdvojeno 60.000 KM

U zgradi Vlade Zeničko-dobojskog kantona upriličeno je potpisivanje ugovora.

U zgradi Vlade Zeničko-dobojskog kantona upriličeno je potpisivanje ugovora sa  korisnicima sredstava Fonda za zaštitu okoliša čiji projekti su odabrani u proceduri provođenja Javnog poziva za realizaciju projekata iz oblasti zaštite okoliša za 2017. godinu.   

"Od svih sredstava koje dobijemo od Federalnog fonda za zaštitu okoline FBiH, a radi se o iznosu od 4 miliona, direktno općinama i lokalnim zajednicama transferiramo dio tih sredstava, a ostala sredstva putem raznih projekta, ekoloških, za zaštitu okoline implementiramo na području ZDK", rekao je Fahrudin Brkić, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK. 

Ovim Javnim pozivom Vlada Zeničko-dobojskog kantona je odabrala  četrnaest  projekata u ukupnom iznosu od 650.000 KM. Odobreni su projekti Regionalnoj deponiji Mošćanica Zenica, JKP „Vis“ d.o.o. Doboj Jug , JP „Rad“ d.d. Tešanj,  JKP „Radnik“ d.o.o. Zavidovići, JKP „Visoko“ d.o.o. Visoko, JP „Komunalno d.o.o. Žepče, JP „Vodokom“ d.o.o. Kakanj,  JKP Vareš d.o.o. Vareš, „Alba Zenica“ d.o.o. Zenica,  Gradu Zenica,  te općinama Maglaj, Breza, Zavidovići i Usora. 

Ugovor o dodjeli 60.000 KM za pomoć u realizaciji projekta „Proširenje mreže sistema prikupljanja i odvoza otpada na teritoriji općine Breza“ ministar Brkić zaključio je i sa Munibom Zaimovićem, načelnikom Breze.


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti