Zabavni park za odmor i uživanje "Sunnyland" otvoren na Zlatištu

10.09.2016. 14:43 / Izvor: Akta.ba

Glavnu atrakciju predstavlja adrenalinski alpine coaster namijenjen za sve generacije.

Na lokalitetu Zlatište iznad Sarajeva, na putu prema Trebeviću danas je konačno otvoren zabavni park “Sunnyland”. Na nekoliko minuta od samog centra grada u prelijepom prirodnom okruženju ovaj park nudi sve uslove za odmor i uživanje.  

Zabavni park Sunnyland zauzima površinu od oko 16.500  kvadratnih metara, a glavna atrakcija je adrenalinski alpine coaster. Osim toga, izgrađeni su i ugostiteljski objekti, šetnica, te indoor i outdoor dječije igralište, tako da u bogatom sadržaju mogu uživati kako oni najmlađi tako i oni treće životne dobi.

Samo prvog dana na Zlatištu se okupio veliki broj onih koji su željeli da osjete ovo jedinstveno iskustvo i uživaju u vožnji koja postiže brzinu čak 40 km/h.

"Izgradnja zabavnog parka je ideja jednog od investitora. Firma Dubos je ideju pretvorila u poslovni plan i upravljala svim procesima, a zahvaljujući velikom broju domaćih i stranih firmi ono što možemo danas vidjeti i u čemu uživamo je posljedica zajedničkog napora. Ovo je projekat koji pokazuje da BiH ima potencijal da bude vodeća država po razvoju turizma u regionu", izjavio je Mirza Karić, direktor firme Dubos iz Sarajeva.

Investicijom vrijednom više miliona KM, završen je dvogodišnji investicioni ciklus, započet u januaru 2015.godine, sa ciljem povećanja jedinstvenih sadržaja za djecu i odrasle u ovom dijelu regiona.  

Posao je dobilo oko 70 ljudi. Važno je napomenuti da su sve radove izvodile domaće firme, a ugrađena oprema je od vrhunskih svjetskih proizvođača. Cijene su prilagođene stanovnicima Sarajeva jer se i većina gostiju očekuje iz glavnog grada i njegove okoline. 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti