Zakon o radu u RS-u opravdan, novi pregovori 16. januara

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Zakon o radu u RS-u opravdan, novi pregovori 16. januara

12.01.2017. 07:54 / Izvor:

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je danas da je Zakon o radu opravdao svoje postojanje, a da i sindikat i poslodavci imaju svoje zahtjeve, što je sasvim razumljivo i opravdano.

"Sindikat ima zahtjeve za radnike, poslodavci imaju zahtjeve za razvoj realnog sektora, novo zapošljavanje, za stvaranje profita, i nikad ne možete očekivati da će i jedni i drugi biti u potpunosti zadovoljni", rekao je Savanović novinarima u Prijedoru.

On je ocijenio da je novi Zakon o radu opravdao svoje postojanje i u smislu industrijske proizvodnje i u smislu bruto društvenog proizvoda, jer je poznato da su ti parametri rasli i predviđa se da će rasti i u ovoj i u narednoj godini.

"Pregovora će biti, zakazali smo za 16. januar sa sindikatom i poslodavcima u vezi sa oblikovanjem opšteg kolektivnog ugovora i činjenica je da do sada nismo uspjeli neke stvari usaglasiti, ali se nadam da će u narednom periodu doći do zajedničkog rješenja koje je opšteprihvatljivo", rekao je Savanović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti