Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Đačke užine za socijalno ugrožene učenike sa područja općine Općine Novi Grad Sarajevo

Izvor: eKapija.ba, 09.04.2015.

BOSNA i HERCEGOVINA

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

KANTON SARAJEVO

GRAD SARAJEVO

OPĆINA NOVI GRAD

SARAJEVO

OPĆINSKI NAČELNIK.

 

Broj: 02-49-3821/15

Sarajevo, 09.04.2015. godine.

 

Na osnovu člana 25.,64. i 70. Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik BiH", broj 39/14) i Pravilnika o nabavci roba, vršenju usluga i ustupanju radova broj: 02-05-29691/14 od 31.12.2014.g. Općinski načelnik, donosi:

 

 

ODLUKU

O REZULTATIMA OKONČANOG POSTUPKA JAVNE NABAVKE

I IZBORU NAJPOVOLJNIJEG PONUĐAČA

 

 

I Prihvata se kao najpovoljnija ponuda ponuđača SPRIND d.o.o. Sarajevo za vršenje usluge - Nabavka đačkih užina za socijalno ugrožene učenike sa područja općine Općine Novi Grad Sarajevo(Otvoreni postupak objavljen u "Službenom glasniku" broj 17/15, broj obavještenja 422-1-1-12-3-1/15 od 02.03.2015. i na Portalu javne nabavke od 20.02.2015. godine), sa najnižom cijenom tehnički prihvatljive ponude, sa ukupnim iznosom ponude 100.468,37KM sa PDV-om.

Otvaranje i analizu ponuda provela je Komisija za javnu nabavku roba i usluga, u skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama BiH. Zapisnik sa otvaranja ponuda i izvještaj o radu komisije sa preporukom za dodjelu ugovora u spisu.

 

II Zadužuje se Stručna služba za poslove kabineta Općinskog načelnika i zajedničke poslove, da obavijesti učesnike konkurentskog postupka o prihvatanju najpovoljnije ponude u skladu sa datim izvještajem o radu komisije i preporukom za dodjelu ugovora, te nakon isteka žalbenog roka pripremi ugovor i dostavi Općinskom načelniku na potpis.

 

Obrazloženje

Uvidom u dostavljeni izvještaj o radu komisije i preporuku za dodjelu ugovora konstatovano je sljedeće:

Zapisnikom sa otvaranja ponuda od 16.03.2015. godine, konstatovano je da su pristigle tri ponude u roku odredenom za dostavu ponuda od ponuđača : NERRO D.O.O. SARAJEVO, SPRIND D.D. SARAJEVO i MBA CENTAR D.O.O. SARAJEVO. Zapisnik sa otvaranje ponuda dostavljen ponuđačima putem faxa.

U postupku analize ponuda. Komisija je detaljnom analizom svih pristiglih ponuda, odnosno dokumentacije, kojom ponuđači dokazuju svoje kvalifikacije za učešće u ovom postupku, utvrdila slijedeće:

-Ponude firmi NERO d.o.o. Sarajevo i MBA d.o.o. Sarajevo ne ispunjavaju kvalifikacione uslove koji su specificirani tenderskom dokumentacijom te ponuda ovih ponuđača nisu dalje vrednovane od strane Komisije u skladu sa članom 68. stav 1. zakona o javnim nabavkama ("Službeni glasnik Bili", broj 39/14) kojim je definisano da ugovorni organ odbacuje zahtjev za učešće ili ponudu ako kandidat ponuđač nije dostavio tražene dokaze ili je dostavio nepotpune dokaze.

-Ponuda ponuđača SPRIND d.d. Sarajevo, ispunjava kvalifikacione uslove koji su navedeni u tenderskoj dokumentaciji.

 

Obrazloženje :

Ponuda ponuđača NERRO d.o.o. Sarajevo, ne ispunjava kvalifikacione uslove koji su navedeni u obavještenju o nabavci tačka 4.2.1.8 d) tenderske dokumentacije - ponuđač nije dostavio Ugovor sa verificiranom firmom o kontroli kvaliteta proizvoda i njegovih sastojaka. Predmetni ponuđač je dostavio kopiju Ugovora o vršenju usluga br. 15.14.110-977 od 04.03.2015. godine zaključen sa Zavodom za javno zdravstvo Kantona Sarajevo koji se prevashodno odnosi na sanitarni pregled zaposlenika, dok se jedna tačka iz predmetnog Ugovora odnosi na kontrolu higijenske ispravnosti namirnica, zbog čega se dostavljeni Ugovor o vršenju usluga ne može smatrati Ugovorom o kontroli kvaliteta proizvoda i njegovih sastojaka.

 

Ponuda ponuđača MBA CENTAR d.o.o. Sarajevo, ne ispunjava kvalifikacione uslove iz tački:

- 4.2.1.5 tenderske dokumentacije - nisu dostavljene kopije potvrda svih poslovnih banaka kod kojih ponuđač ima otvorene račune da računi ponuđača nisu blokirani u poslijednja tri mjeseca .

ispunjava kvalifikacione uslove koji su

- 4.2.1.8 d) tenderske dokumentacije - ponuđač nije dostavio Ugovor sa verificiranom firmom o kontroli kvaliteta proizvoda i njihovih sastojaka. Predmetni ponuđač je dostavio ovjerenu kopiju Ugovora o vršenju usluga br.04-02-162/07 od 30.01.2007. godine koji se odnosi na sanitarni pregled uposlenika, uzimanje briseva površina predmeta i uređaja i bakteriološki pregled briseva raznih predmeta i uređaja na higijensku ispravnost, dezinfkciju i sanitarni minimum dok se jedna tačka iz člana 1. predmetnog Ugovora odnosi na kontrolu higijeneske ispravnosti namirnica, zbog čega se dostavljeni Ugovor se ne može smatrati Ugovorom o kontroli kvaliteta proizvoda i njegovih sastojaka.

-Ponuda ponuđača SPRIND d.d. Sarajevo, navedeni u tenderskoj dokumentaciji.

Na osnovu navedenog, shodno članu 64. stav (1) tačka b).- kriteriji- najniža cijena tehnički prihvatljive ponude, i članu 70. Zakona o javnim nabavkama BiH, odlučeno je kao u dispozitivu Odluke.

 

Pouka o pravnom lijeku:

Ponuditelj koji je sudjelovao u postupku nadmetanja može radi zaštite svojih prava, u roku od 10 dana od prijema pismene obavijesti (odluke) o izboru najpovoljnijeg ponudioca, izjaviti žalbu Općinskom načelniku.

 

Općinski načelnik

Mr. Semir Efendić

 

Dostaviti:

1.Stručna služba za poslove kabineta Općinskog načelnika

2. A r h i v i

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: