Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 14.12.2015. 14:35

Rekonstrukcija i izgradnja SN, NN mreže i TS

Izvor: Akta.ba, 11.12.2015.

Mješoviti Holding „ERS" - MP a.d. Trebinje

ZP „Elektrokrajina" a.d. Banja Luka

UPRAVA PREDUZEĆA

 

Na osnovu člana 57. Statuta Mješovitog Holdinga „ERS" - MP a.d. Trebinje, ZP „Elektrokrajina" a.d. Banja Luka - prečišćeni tekst, člana 70. Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH", broj: 39/14), na Preporuku Komisije za javnu nabavku broj: 4408 od 05.11.2015. godine u postupku javne nabavke „rekonstrukcija i izgradnja SN, NN mreže i TS za RJ „Elektrodistribucija" Gradiška", Uprava Preduzeća donosi s lj e d e ć u

 

ODLUKU

o izboru najpovoljnijeg ponuđača po otvorenom postupku br.: 17-13/15

 

Član 1.

Prihvata se Preporuka Komisije za javnu nabavku broj: 4408 od 05.11.2015. godine, te se Ugovor o javnoj nabavci u postupku: „rekonstrukcija i izgradnja SN, NN mreže i TS za RJ „Elektrodistribucija" Gradiška" dodjeljuje ponuđaču: „Kaldera kompani" d.o.o. Laktaši, čija cijena ponude iznosi 492.757,65 KM (bez PDV-a), kao najbolje ocijenjenom ponuđaču.

 

Član 2.

Za izvršenje ove odluke zadužuje se i ovlašćuje Služba investicija.

 

Član 3.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i dostavlja se svim ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, shodno članu 71. stav 2) Zakona o javnim nabavkama BiH.

 

Obrazloženje

Javna nabavka je provedena putem otvorenog postupka za dostavu ponuda. Planirana sredstva za predmetnu nabavku su 500.000,00 KM (bez PDV-a).

Komisija za javnu nabavku Mješovitog Holdinga „Elektroprivreda Republike Srpske" Matično lreduzeće a.d. Trebinje - Zavisno preduzeće „Elektrokrajina" a.d. Banja Luka, imenovana Rješenjem Direktora Preduzeća broj: 4408 od 15.10.2015. godine, podnijela je Upravi Preduzeća Izvještaj o radu sa preporukom za dodjelu ugovora broj: 4408 od 05.11.2015. godine u postupku javne nabavke „rekonstrukcija i izgradnja SN, NN mreže i TS za RJ „Elektrodistribucija" Gradiška".

U postupku po Izvještaju je utvrđeno da je Komisija blagovremeno i pravipno izvršila otvaranje i ocjenu prispjelih ponuda i o tome sačinila odgovarajuće zapisnike, kojima se konstatuje sljedeće:

- da je ukupan broj pristiglih ponuda tri,

- da je blagovremeno zaprimljeno tri ponuda,

- da je jedna ponuda prihvatljiva.

 

U postupku donošenja Odluke, posebno su cijenjene činjenice da je Komisija pravilno i potpuno izvršila ocjenu kvalifikovanosti ponuđača, te ocjenu prispjele ponude, u skladu sa kriterijumima iz tenderske dokumentacije.

U postupku ocjene provedenog postupka, Uprava Preduzeća nije našla razloge nepravilnosti niti propusta u radu, koji bi eventualno bili osnov za neprihvatanje Preporuke Komisije za javnu nabavku. Naime, u postupku je ocjenjeno da je Komisija u svemu pravilno postupila, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH, podzakonskim i internim aktima i tenderskim dokumentom. Izabrani ponuđač je izabran primjenjujući kriterijum ekonomski najpovoljnije ponude, sa sljedećim parametrima (ponuđena cijena: 492.757,65 KM - bez PDV-a; odgođeno plaćanje od 91 dana; rok izvođenja 45 dana).

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju, nesporno je utvrđeno da ponuđač kompetentan, pouzdan i sposoban da izvrši radove koji je predmet nabavke.

Iz navedenih razloga, primjenom člana 70. ZJN BiH, te člana 57. Statuta MH „ERS" MP a.d. Trebinje - ZP „Elektrokrajina" a.d. Banja Luka, odlučeno je kao u dispozitivu ove odluke.

 

Pouka o pravnom lijeku:

Protiv ove odluke može se izjaviti žalba Ugovornom organu, na adresu ul. Kralja Petra I Karađorđevića br. 95, 78000 Banja Luka, u roku od 10 dana od dana prijema ove odluke. Žalba se dostavlja u pisanom obliku na način kako je to definisano članom 99. Zakona o javnim nabavkama BiH.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: