5. Balkan Venture Forum 15. i 16. maja na Jahorini

07.05.2014. 16:10 / Izvor: eKapija.ba
5. Balkan Venture Forum 15. i 16. maja  na Jahorini

U hotelu Termag na Jahorini održana je konferencija za medije povodom organiziranja petog po redu Balkan Venture Foruma, najvećeg foruma preduzetništva i inovacija u Jugoistočnoj Evropi.

U hotelu Termag na Jahorini održana je konferencija za medije povodom organiziranja petog po redu Balkan Venture Foruma, najvećeg foruma preduzetništva i inovacija u Jugoistočnoj Evropi.

Na konferenciji prisutnima se obratio direktor Inovacionog centra Banja Luka Drago Gverić koji je kazao da će na ovom značajnom događaju, koji će se održati 15. maja, učestvovati 25 investitora iz regiona, Europe i SAD-a, da će se održati prezentacije 50 poslovnih ideja iz regiona, te da će imati 200 učesnika iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Italije, Njemačke, Austrije, Albanije, Bugarske, Turske.

"Balkan Venture Forum ima za cilj ojačati preduzetništvo, pružiti podršku razvoju novih kompanija, povećavati investicije, ubrzati pristup finansijskim sredstvima i promovisati komercijalizaciju investicija na području cijelog Balkana", dodao je Gverić.

Predstavnica organizacije BIZOO Selma Šehić kazala je da Balkan Venture Forum pokazuje da BiH ima mogućnosti da ugosti “velike igrače” iz cijele Jugoistočne Evrope.

"Ovaj događaj je veoma značajan za našu zemlju iz razloga što će na jednom mjestu okupiti poslovne ljude iz velikog broja zemalja što otvara mogućnost novih investicija u BiH", rekla je Selma Šehić.

Investicijski forum, koji se zaredom održava već petu godinu, ovog će puta biti organiziran u Bosni i Hercegovini gdje će 50 kompanija iz balkanske regije dobiti priliku predstaviti svoje poslovanje lokalnim, regionalnim i međunarodnim investitorima.

Prisutnima se obratio i predstavnik Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Marko Kakuća koji je kazao da forum pruža priliku najperspektivnijim poduzetnicima koji se bave tehnologijom obnovljivih izvora energije i recikliranja, informacijskim tehnologijama te biološkim znanostima da predstave svoje aktivnosti i da se susretnu sa međunarodnim strateškim partnerima.

Balkan Venture Forum je jedan od glavnih ciljeva Programa SEE i projekta VIBE (Venture Initiative in Balkan Europe) te se sufinansira sredstvima Evropske unije. 

Organizatori Balkan Venture Foruma su: Balkan Limited, RARS, ICBL, BIZOO i marketing agencija Via Media. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave