Europska unija pokrenula poziv za zapošljavanje znanstvenika

10.02.2015. 13:58 / Izvor: europski-fondovi.eu
Europska unija pokrenula poziv za zapošljavanje znanstvenika

Poziv je otvoren za kandidate iz zemalja članica EU-a ili jedne od zemalja povezanim s programom Horizon 2020 za istraživanje i inovacije (Albanija, Bosna i Hercegovina, Farski otoci, Makedonija, Island, Izrael, Moldavija, Crna Gora...).

Zajednički istraživački centar (JRC) pokrenuo je poziv za zapošljavanje znanstvenika na određeno vrijeme. Uspješni kandidati imati će priliku raditi u jednoj od JRC stanica koje se nalaze u Njemačkoj, Belgiji, Italiji, Španjolskoj i Nizozemskoj.

Poziv je otvoren za kandidate iz zemalja članica EU-a ili jedne od zemalja povezanim s programom Horizon 2020 za istraživanje i inovacije (Albanija, Bosna i Hercegovina, Farski otoci, Makedonija, Island, Izrael, Moldavija, Crna Gora, Norveška, Srbija, Švicarska i Turska) koji imaju visoku stručnu spremu ili doktorsku diplomu u jednom od znanstvenih područja (bilogija, kemija, bikemija, nanotehnologija, inženjering, matematika, fizika, ekonomija, informatika, političke znanosti, psihologija, društvene, ekološke i poljoprivredne znanosti, šumarstvo, ekologija i drugo).

Proces odabira kandidata uključivati će praktične testove na temelju kojih će najuspješniji kandidati biti upisani na rezervni popis i mogu biti pozvani na razgovor u skladu s potrebama službe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU