Novi projekti za općinu Cazin u saradnji sa švicarskim Holingerom

08.02.2014. 08:48 / Izvor: eKapija.ba
Novi projekti za općinu Cazin u saradnji sa švicarskim Holingerom

Načelnik općine Cazin Nermin Ogreševćc ovih dana boravi u službenoj posjeti Švicarskoj gdje će, kao i svake godine, prisustvovati tradicionalnom susretu bh. dijaspore.

Načelnik općine Cazin Nermin Ogrešević ovih dana boravi u službenoj posjeti Švicarskoj gdje će, kao i svake godine, prisustvovati tradicionalnom susretu bh. dijaspore. U okviru boravka, načelnik je sa saradnicima obišao firmu Holinger u Liestalu koja je radila studiju izvodivosti za centralno postrojenje prečistača otpadnih voda u Cazinu.

Riječ je o firmi koja ima preko 80 godina iskustva u oblasti voda i kanalizacija, 300 zaposlenih i projekte iz ove oblasti koje provodi širom Evrope i svijeta.

Nakon prezentacije mogućih opcija za izgradnju prečistača u Cazinu, delegacija je obišla postrojenje u Rheinfeldenu, na granici Švicarske i Njemačke, a koje je prema svojim gabaritima slično postrojenju kakvo će se graditi u Cazinu.

Na susretu su dogovoreni budući pravci saradnje izmedju općine Cazin i firme Holinger u pogledu apliciranja za sredstva u SDC-u i SECO-u, švicarskim agencijama za razvoj koje realiziraju brojne projekte u BiH.

Istaknuto je da je općina Cazin u međuvremenu stekla odličnu reputaciju kod švicarskih poslovnih partnera i da se na temelju toga može razgovarati o brojnim novim projektima u oblasti infrastrukture.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije