Tuzlanski Bingo kupio Interex, spašeno 1000 radnih mjesta

14.11.2014. 16:19 / Izvor: eKapija.ba
Tuzlanski Bingo kupio Interex, spašeno 1000 radnih mjesta

Kako DEPO Portal saznaje iz izvora bliskih tuzlanskom gigantu, danas je Konkurencijsko vijeće BiH odobrilo Bingu preuzimanje Interex-a.

Prije nekoliko sedmica u javnosti se pojavila informacija da je najveći domaći trgovački lanac, Bingo iz Tuzle, Konkurencijskom vijeću BiH prijavio preuzimanje svih Interex-ovih tržnih centara. Kako DEPO Portal saznaje iz izvora bliskih tuzlanskom gigantu, danas je to i zvanično potvrđeno i Konkurencijsko vijeće BiH je ovu kupovinu odobrilo.

 Ova informacija dolazi u trenutku kada na domaćem tržištu sve veći primat preuzima hrvatski Konzum, dok se istovremeno slovenačke kompanija Tuš povlači iz naše zemlje, ostavljajući ovdašnje dobavljače u dugovima i brojnim problemima, zbog čega je pokrenut i postupak pred Tužilaštvom BiH.

Tuš iza sebe ostavlja i gomilu radnika koji ostaju bez posla, a ista sudbina je čekala i uposlenike Interex-a, pošto se ovaj trgovinski lanac nalazio u nepremostivim gubicima i gotovo pred zatvaranjem. Tako je kupovinom Interex-a od strane domaćeg Binga spašeno blizu 1000 radnih mjesta, što se u u vrijeme strahovite ekonomske krize i dugogodišnje neimaštine u zemlji može smatrati pravim podvigom, piše depo.ba.

Prema pisanju ovog portala prvi Bingo hipermarket će biti otvoren u prostoru Interex-a u Novom Sarajevu, u Kolodvorskoj ulici. Tako će bh. građani uskoro moći birati između samo tri trgovačka lanca u zemlji - da li će proizvode kupovati sa polica tuzlanskog Binga, banjalučkog Tropica ili hrvatskog Konzuma.

Izvor: depo.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti