Medimpex produžio ugovor sa Konzumom: U ponudi i fito-dermo kozmetika

18.08.2014. 10:38 / Izvor: eKapija.ba
Medimpex produžio ugovor sa Konzumom: U ponudi i fito-dermo kozmetika

Sarajevska firma Medimpex od 1989. godine pa do danas niže uspjehe zahvaljujući kvaliteti, etičnom poslovanju, inovativnosti, dostupnosti i komunikativnosti.

Sarajevska firma Medimpex od 1989. godine pa do danas niže uspjehe zahvaljujući kvaliteti, etičnom poslovanju, inovativnosti, dostupnosti i komunikativnosti.

Ova firma uspješno sarađuje sa mnogim bh. trgovačkim lancima, među kojima je i Konzum. Njihova dvogodišnja saradnja nedavno je obnovljena i proširena.

"Jedanaest vrsta ulja, od kojih se posebno izdvajaju arganovo ulje, ulje ricinusa, noćurak, ćurekotovo ulje ali i kantarion za vanjsku i unutrašnju upotrebu mogu se naći na njihovim policama. Brojne preparate svjetski poznatog brenda prirodne kozmetike Himlaya Herbals i ESI, također možete naći u Konzumu. Dok od nedavno u njihovom asortimanu možete naći proizvode fito- dermo kozmetike koju proizvodi poznata firma iz Francuske, Arkopharma", kažu u razgovoru za eKapija.ba iz Medimpexa.

Četiri vrste micelarne vode, namijenjene za skidanje šminke i drugih nečistoća sa lica, koja je trenutno hit u svijetu kozmetike već se nalaze na policama Konzuma. 

Pored dobre suradnje sa Konzumom, Medimpex d.o.o. surađuje i sa TC Mercator/DP, kao i domaćim lancem kozmetičkih prodavnica CM. Uskoro je planirana suradnja i sa trgovinama dm – drogeriemarkt, lancem tržnih centara Interex, te Amko marketima za što su pregovori u toku.

Inače, osnovna djelatnost firme Medimpex d.o.o. Sarajevo je prodaja, skladištenje te distribucija lijekova, farmaceutskih proizvoda, medicinske opreme, dijetetskih, kozmetičkih, higijenskih i drugih proizvoda namijenjenih zdravstvenom i komercijalnom tržištu. Usmjerena je prema skladnom i postupnom rastu i razvoju, pri tome vodeći računa o partnerstvu sa zdravstvom širom Bosne i Hercegovine.

Ova firma zastupnik je mnogih svjetski poznatih farmaceutskih brendova, kao što su ESI, Himalaya Herbals, Arkopharma, Strepsils, Relaxsan, kao i Cederroth, a može se pohvaliti i sopstvenom proizvodnjom čajeva i ulja.

Dijetetika i kozmetika obuhvataju više od 1000 proizvoda, bezreceptnih lijekova, kozmetike, visokokvalitetne dijetetike i dermatološke kozmetike koja se prodaje u apotekama i specijaliziranim prodavnicama.

A.Š.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti