Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 20.06.2018. 12:13

Izgradnja bloka 7 u TE Tuzla - prva faza

Izvor: Akta.ba, 14.06.2018.

Sarajevo, 14 -06- 2018

Broj: 07-16998 /18

 

Na osnovu članova 25.,70. stav 3. i 71. Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine ("Sl.glasnik BiH", br. 39/14), člana 95. Statuta Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. - Sarajevo broj: SD-5211/16-38/2 od 29.03.2016.godine i člana 4. Odluke o utvrđivanju i rasporedu ovlaštenja Generalnog direktora, izvršnih direktora, pomoćnika generalnog direktora, Sekretara Društva i direktora podružnica Društva broj: 06-6522/18 od 05.03.2018. godine donosim,

 

ODLUKU

o izboru najpovoljnijeg ponuđača u otvorenom postupku javne nabavke

 

Član 1.

Najpovoljniji ponuđač za izvođenje pripremnih radova za izgradnju bloka 7 u TE Tuzla - prva faza, izabran u otvorenom postupku javne nabavke po Tenderu broj: 10050345 je:

 

Grupa ponuđača:

Jata Group d.o.o. Srebrenik, Roading d.o.o. Gračanica, Rial-Šped d.o.o. Doboj Istok, Putovi d.o.o. Grude, Gradnja 1 d.o.o. Tešanj i Regeneracija d.o.o. Velika Kladuša

Član 2.

Zadužuje se Sektor za komercijalne poslove da u roku od 3 dana, a najkasnije u roku od 7 dana od dana donošenja ove Odluke, istu dostavi ponuđačima i time ih obavijesti o rezultatima postupka.

 

Obrazloženje:

U predmetnom otvorenom postupku javne nabavke, objavljenom na portalu javnih nabavki pod brojem obavještenja o nabavci: 986-1-3-365-3-388/17 (sa izvršenim ispravkama obavještenja o nabavci objavljenim pod brojevima: 986-1-3-365-8-20/18 i 986-1-3-365-8-34/18) i u "Sl.glasniku BiH", broj: 24/18, 6/18 i 10/18, ponude su u utvrđenom roku dostavili sljedeći ponuđači:

1. Grupa ponuđača: Tehnograd d.o.o. Tuzla, Eurco d.d. Vinkovci - Hrvatska i Balegem d.o.o. Gradačac

2. Grupa ponuđača: Jata Group d.o.o. Srebrenik, Roading d.o.o. Gračanica, Rial-Šped d.o.o. Doboj Istok, Putovi d.o.o. Grude, Gradnja 1 d.o.o. Tešanj i Regeneracija d.o.o. Velika Kladuša

3. HP Investing d.o.o. Mostar

4. Grupa ponuđača: Euro-Asfalt d.o.o. Sarajevo i Hih d.o.o. Živinice

5. Grupa ponuđača: Energoinvest d.d. Sarajevo, Tom-Cat d.o.o. Tuzla, Bosman d.o.o. Sarajevo i Eko- Teh d.o.o. Sarajevo

6. Grupa ponuđača: ITC Zenica d.o.o. Zenica, Prijedorputevi a.d. Prijedor i Integral Inženjering a.d. Laktaši

7. Grupa ponuđača: BBM d.o.o. Sarajevo, Hering d.d. Široki Brijeg, Cestotehnik d.o.o. Tuzla, Ergas d.o.o. Sarajevo, Pušina d.o.o. Grude i Rudar d.o.o. Tuzla

 

Nadležna Komisija za javne nabavke ugovornog organa izvršila je otvaranje, pregled i ocjenu primljenih ponuda i utvrdila da je ponuda grupe ponuđača: Jata Group d.o.o. Srebrenik, Roading d.o.o. Gračanica, Rial-Šped d.o.o. Doboj Istok, Putovi d.o.o. Grude, Gradnja 1 d.o.o. Tešanj i Regeneracija d.o.o. Velika Kladuša ispunila zahtijevane tenderske uslove te je, na osnovu kriterija "najniža cijena", ocijenjena kao najpovoljnija ponuda sa ukupnom cijenom ponude od 13.700.575,22 KM (bez PDV-a).

Ponuda grupe ponuđača: Energoinvest d.d. Sarajevo, Tom-Cat d.o.o. Tuzla, Bosman d.o.o. Sarajevo i Eko-Teh d.o.o. Sarajevo također je ispunila tenderske uslove te je, nakon izvršene ukupne ocjene ponuda, osvojila drugu (2) poziciju po predmetnom javnom nadmetanju.

Ponuda grupe ponuđača: BBM d.o.o. Sarajevo, Hering d.d. Široki Brijeg, Cestotehnik d.o.o. Tuzla, Ergas d.o.o. Sarajevo, Pušina d.o.o. Grude i Rudar d.o.o. Tuzla je ispunila tenderske uslove te je, nakon izvršene ukupne ocjene ponuda, osvojila treću (3) poziciju po predmetnom javnom nadmetanju.

Ponuda grupe ponuđača: Euro-Asfalt d.o.o. Sarajevo i Hih d.o.o. Živinice je ispunila tenderske uslove te je, nakon izvršene ukupne ocjene ponuda, osvojila četvrtu (4) poziciju po predmetnom javnom nadmetanju.

Ponuda ponuđača HP Investing d.o.o. Mostar je ispunila tenderske uslove te je, nakon izvršene ukupne ocjene ponuda, osvojila petu (5) poziciju po predmetnom javnom nadmetanju.

Ponuda grupe ponuđača: ITC Zenica d.o.o. Zenica, Prijedorputevi a.d. Prijedor i Integral Inženjering a.d. Laktaši je ispunila tenderske uslove te je, nakon izvršene ukupne ocjene ponuda, osvojila šestu (6) poziciju po predmetnom javnom nadmetanju.

Ponuda grupe ponuđača: Tehnograd d.o.o. Tuzla, Eurco d.d. Vinkovci - Hrvatska i Balegem d.o.o. Gradačac je ispunila tenderske uslove te je, nakon izvršene ukupne ocjene ponuda, osvojila sedmu (7) poziciju po predmetnom javnom nadmetanju.

U skladu sa tenderskom dokumentacijom za predmetnu nabavku održana je e-aukcija dana 11.06.2018.godine u 12:00 sati u trajanju od 01:14 minuta o čemu je sačinjen Izvještaj o toku i završetku e- aukcije.

U skladu sa Odlukom o obaveznoj primjeni preferencijalnog tretmana domaćeg („Službeni glasnik BiH", broj 83/16) na šest (6) ponuda je primijenjen preferencijalni tretman domaćeg, osim na ponudu Grupe ponuđača: TEHNOGRAD d.o.o. Tuzla, EURCO d.d. Vinkovci - Hrvatska i BALEGEM d.o.o. Gradačac. Naime, prednje navedeni ponuđač (grupa ponuđača) je u Aneksu 2 - Obrazac za ponudu - Izjava ponuđača, tačka 4. zaokružio da se na ponudu primjenjuju odredbe o preferencijalnom tretmanu domaćeg. Ponuđač (grupa ponuđača) je dostavio Potvrdu Vanjskotrgovinske komore BiH (stranica 714 ponude) da radovi koji se odnose na izvođenje pripremnih radova za izgradnju bloka 7 u TE Tuzla zadovoljavaju uslove za izdavanje certifikata o bh porijeklu.

Članom 1. stav (1) tačka c) Odluke o obaveznoj primjeni preferencijalnog tretmana domaćeg („Službeni glasnik BiH", broj 83/16) propisano je da se domaćim ponudama smatraju one ponude koje podnose pravna ili fizička lica sa sjedištem u BiH i kod kojih, u slučaju ugovora o radovima, najmanje 50% radne snage za izvršenje ugovora su rezidenti iz BiH. Dalje, stavom (4) istog člana naveden Odluke propisano je da se domaćom ponudom smatra i ponuda koju podnosi grupa ponuđača koju čine pravna ili fizička lica sa sjedištem u zemljama potpisinicama CEFTE i koja su registrovana u skladu sa zakonima u državama potpisnicama CEFTE i najmanje jedno pravno ili fizičko lice sa sjedištem u BiH koje je registrovano u skladu sa zakonima u BiH, i kod kojih, u slučaju ugovora o radovima, najmanje 50% radne snage za izvršenje ugovora su rezidenti iz BiH.

Dakle, da bi ponuda uživala tretman domaće ponude prema članu 1. stav (1) tačka c) Odluke o obaveznoj primjeni preferencijalnog tretmana domaćeg, treba da budu ispunjena dva uslova:

• Da ponuđač / ponuđači ima / imaju sjedište u BiH i da su registrovani u skladu sa zakonima u BiH,

• Da su, kod nabavki radova, najmanje 50% radne snage za izvršenje ugovora rezidenti iz BiH.

Prednji uslovi treba da budu ispunjeni kumulativno, tj. da bi ponuda uživala tretman domaće ponude prema članu 1. stav (1) tačka c) Odluke, oba dijela uslova moraju da budu ispunjena. Budući da grupa ponuđača koju čine ponuđači iz BiH i ponuđač iz Hrvatske ne ispunjava prvi dio uslova (sjedište u BiH i registracija u skladu sa zakonima u BiH), jer ovaj dio uslova ne ispunjava ponuđač iz Hrvatske, ponuda navedene grupe ponuđača ne uživa preferencijalni tretman domaćeg.

Kada su u pitanju uslovi iz člana 1. stav (4) Odluke, takođe je predviđeno da kumulativno budu ispunjena dva uslova:

• Grupu ponuđača treba da čine ponuđači sa sjedištem u državama potpisnicima CEFTE i koja su registrovana u skladu sa zakonima u državama potpisnicama CEFTE; i najmanje jedan ponuđač sa sjedištem u BiH koje je registrovan u skladu sa zakonima u BiH,

• Da su, kod nabavki radova, najmanje 50% radne snage za izvršenje ugovora rezidenti iz BiH. Grupa ponuđača koju čine ponuđač iz BiH i ponuđač iz Hrvatske ne ispunjavaju uslov iz člana 1. stav (4) Odluke jer Hrvatska nije zemlja CEFTE, te stoga ni po ovom osnovu navedena grupa ponuđača ne uživa tretman domaće ponude. Dakle, ukoliko ponudu dostavi grupa ponuđača koju čine ponuđač iz BiH i ponuđač iz Hrvatske, ta ponuda ni u kom slučaju ne uživa tretman domaće ponude. Ukoliko u okviru nabavke ima ponuda koje prema članu 1. stav (1) tačka c) i članu 1. stav (4) Odluke ispunjavaju uslove za klasifikaciju domaćih ponuda, prema ovoj ponudi (ponudi koju čine ponuđač iz BiH i ponuđač Hrvatske) domaćim ponudama se, prilikom rangiranja, zaračunava preferencijal.

Obzirom na izneseno, odlučeno je kao u dispozitivu ove Odluke.

 

Pravna pouka: Protiv ove Odluke može se podnijeti žalba ugovornom organu (JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo) u roku od deset (10) dana od dana prijema ove Odluke.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: