Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 26.04.2021. 13:22

Računari i štampači za potrebe Gradske uprave Grada Bijeljina

Izvor: Akta.ba, 26.04.2021.

Na osnovu člana 59. Zakona o lokalnoj samoupravi (''Službeni glasnik RS'', broj: 97/16 i 36/19) i člana 11. Zakona o Gradu Bijeljina („Službeni glasnik RS“, br. 70/12) i člana 70. Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik BiH", broj: 39/14) člana 71. Statuta Grada Bijeljina (''Službeni glasnik Grada Bijeljina'', broj:09/17) i člana 48. Pravilnika o javnim nabavkama roba, usluga i radova (''Službeni glasnik Grada Bijeljina'', broj.13/17,02/18), Gradonačelnik d o n o s i:

ODLUKU
O IZBORU NAJPOVOLjNIJEG PONUĐAČA u postupku javne nabavke OZP-01/21


I
U postupku javne nabavke putem Otvorenog postupka uz provođenje E-aukcija, objavljenom na Portalu javnih nabavki dana 16.03.2021. godine i u “Sl.glasniku BiH” br. 17/21 od 19.03.2021. godine, a koja se odnosi na nabavku roba: NABAVKA RAČUNARA I ŠTAMPAČA ZA POTREBE GRADSKE UPRAVE GRADA BIJELjINA, ponude su dostavili sledeći ponuđači:
1. DOO „ALF-OM“ Banja Luka
2. DOO „Copitrade“ Bijeljina
3. DOO ’’INFOCOMP“, Bijeljina
4. DOO „Network I“ Bijeljina

II
Nakon razmatranja prispjelih ponuda ustanovljeno je da ponuda ponuđača DOO „ALF- OM“ Banja Luka nije dostavljena u skladu sa zahtjevima iz tenderske dokumentacije, te se ista odbacuje kao neprihvatljiva iz sledećih razloga:
-U prilogu 3- Obrazac za cijenu ponude u Napomeni 3: Eliminatorni uslovi definisano je da ponuđač mora dostaviti tehničku dokumentaciju ponuđene opreme izdatu od strane proizvođača (jedan od zvaničnih jezika BiH ili engleski). Za ugovorni organ je prihvatljiva dokumentacija koja je skinuta sa sajta proizvođača. Na dokumentu je obavezno da se vidi link sa izvorom dokumenta. Ponuđač u dostavljenoj tehničkoj dokumentaciji ponuđene opreme nije naveo link sa izvorom dokumenta.
- Ponuđač u tehničkoj dokumentaciji ponuđene opreme, nije precizno naveo tehničke karakteristike koje se odnosi na poziciju 1.-RAM memorija, odnosno ne može se jasno zaključiti koliko ima slobodnih slotova, a tražena su tri slobodna slota.
- U ponudi ponuđača nije navedeno da računari sadrže „Display port“, a tenderskom dokumentacijom je tražen minimalno jedan „Display port“.
- Tenderskom dokumentacijom u Prilogu 3, pozicija 1: „Kućište“ navedeno je napajanje maksimalno 180W 85% PSU, a ponuđač je u ponudi na poziciji 1: „Kućište“ naveo napajanje 260W 92% PSU.
Takođe ponuda ponuđača DOO ’’INFOCOMP“, Bijeljina nije dostavljena u skladu sa zahtjevima iz tenderske dokumentacije, te se ista odbacuje kao neprihvatljiva iz sledećih razloga:
- Ponuđač u tehničkoj dokumentaciji na poziciju 1.-RAM memorija ima dva slota, odnosno „2 DIMM“, a tenderskom dokumentacijom je traženo da posjeduje minimalno 3 slobodna slota.
- Takođe iz tehničke specifikacije ne može se jasno zaključiti do kog kapaciteta je proširiva memorija, a tenderskom dokumentacijom je traženo da memorija bude proširiva do minimalno 128 GB.

1
Ostale ponude ponuđača DOO „COPITRADE“ Bijeljina i DOO „Network I“ Bijeljina u potpunosti ispunjavaju uslove predviđene tenderskom dokumentacijom, te je na osnovu navedenog kriterijuma – najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude i nakon provedene e- aukcije, utvrđena je konačna rang lista ponuđača koji su učestvovali na e-aukciji:
1. DOO „COPITRADE“ Bijeljina 34.186,52 KM bez PDV-a
2. DOO „Network I“ Bijeljina 34.188,03 KM bez PDV-a

i ocijenjeno da je najpovoljniji ponuđač:
DOO „COPITRADE“ Bijeljina, sa ponuđenom cijenom u iznosu od: 34.186,52 KM (bez PDV-a)

III
Zapisnik o ocjeni ponuda broj: 02-404-27/21 od 20.04.2021. godine je sastavni dio ove Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

IV
Izabrani ponuđač dužan je da u roku od 5 (pet) dana od dana prijema ove Odluke dostavi original ili ovjerene kopije dokumenata kojima potvrđuje vjerodostojnost dostavljenih izjava iz člana 45. i 47. Zakona o javnim nabavkama BiH Ukoliko ponuđač u gore navedenom roku ne dostavi traženu dokumentaciju ugovorni organ će dalje postupati u skladu sa ZJN.

V
Protiv ove odluke dozvoljena je žalba koja se može izjaviti najkasnije u roku od 10 dana od dana prijema iste.
Žalba se izjavljuje ugovornom organu u pisanoj formi direktno ili preporučenom poštanskom pošiljkom.
Žalba se podnosi u dovoljnom broju primjeraka, koji ne može biti manji od tri, kako bi mogla biti uručena kvalifikovanom kandidatu ili izabranom ponuđaču i drugim strankama u postupku.

VI
Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u " Službenom glasniku Grada Bijeljina".

 

Broj:02-404-27/21

Bijeljina
Datum:

 

GRADONAČELNIK Ljubiša Petrović

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: