Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 21.02.2020. 11:54

Radovi na realizaciji Tehničko-tehnološkog projekta uređenja i zaštite poljoprivrednog zemljišta - uređenje kanala Voćni rasadnik d.o.o. Srebrenik

Izvor: Akta.ba, 20.02.2020.

BOSNA I HERCEGOVINA

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

TUZLANSKI KANTON

GRAD SREBRENIK

-Gradonnačelnik-

 

Broj: 07-4664/19

Datum: 18.02.2020.godine

Gradonačelnik na osnovu člana 70. stav (1) i (3) Zakona o javnim nabavkama ("Službeni glasnik BiH", broj: 39/14), čl. 38. i 118. Statuta općine Srebrenik („Službeni glasnik općine Srebrenik", broj: 1/08), člana 11. Privremene Statutarne odluke grada Srebrenik („SI. glasnik grada Srebrenik, broj: 1/19) na preporuku Komisije za javnu nabavku, za Izvođenje radova na realizaciji „Tehničko-tehnološkog projekta uređenja i zaštite poljoprivrednog zemljišta - uređenje kanala „Voćni rasadnik" d.o.o. Srebrenik, donosi:

 

ODLUKU O IZBORU NAJPOVOLJNIJEG PONUĐAČA

 

I             

Prihvata se preporuka Komisije za javnu nabavku, po zapisniku broj: 07-4664/19, te se ugovor za Izvođenje radova na realizacijiTehničko-tehnološkog projekta uređenja i zaštite poljoprivrednog zemljišta - uređenje kanala „Voćni rasadnik" d.o.o. Srebrenik, dodjeljuje ponuđaču "Intertrans-komerc Musić" d.o.o. Srebrenik u iznosu od 14.994,08 KM (cijena bez PDV-ea) odnosno 17.543,07 KM (cijena sa PDV-eom).

II            

Ponuđač je dužan, u roku od 7 (sedam) dana od dana dostavljanja imenovane Odluke, dostaviti dokaze po članu 45. ZJN, odnosno u skladu sa tačkom 13.1.Tenderske dokumentacije.

III          

Ova odluka objavit će se na vveb-stranici www.srebrenik.ba  istovremeno s upućivanjem ponuđačima koji su učestvovali u postupku javne nabavke, u skladu sa članom 70. stav 6. Zakona o javnim nabavkama.

 

OBRAZLOŽENJE

 

Komisija za javne nabavke je konstatovala da su po otvorenom postupku za Izvođenje radova na realizaciji „Tehničko-tehnološkog projekta uređenja i zaštite poljoprivrednog zemljišta - uređenje kanala „Voćni rasadnik" d.o.o. Srebrenik, pristigle slijedeće ponude:

1."Jata  group" d.o.o. Srebrenik u iznosu od 25.097,39 (cijena bez PDV-ea)

2."Grimig" d.o.o. Doboj Istok u iznosu od 22.702,32 (cijena bez PDV-ea)

3."Intertrans-komerc Musić" d.o.o. Srebrenik u iznosu od 14.994,08 (cijena bez PDV-ea)

Detaljnim pregledanjem ponuda je konstatovano da su ponude kompletne tj. dostavljeni su svi dokazi traženi tenderskom dokumentacijom.

Računskom provjerom sve tri ponude utvrđeno je da nema račuinskih grešaka.

Komisija je sačinila rang listu i predložila Gradonačelniku prihvatanje ponude za Izvođenje radova na realizaciji „Tehničko-tehnološkog projekta uređenja i zaštite poljoprivrednog zemljišta - uređenje kanala „Voćni rasadnik" d.o.o. Srebrenik, u iznosu od od 14.994,08 KM (cijena bez PDV-ea) odnosno 17.543,07 KM (cijena sa PDV- eom).Sastavni dio ove odluke je ponuda ponuđača broj: 35/20 od 14.02.2020 godine.

U postupku donošenja ove odluke, posebno su cijenjene činjenice da je Komisija, pravilno i potpuno, izvršila ocjenu kvalifikovanosti ponuđača te ocjenu prispjelih ponuda, u skladu sa kriterijima iz tenderske dokumentacije.

U postupku ocjene provedenog postupka, ugovorni organ nije našao razloge, nepravilnos Naime, u postupku je ocijenjeno da je Komisija u svemu pravilno postupila te da je izbor ponuđača izvršen u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, podzakonskim aktima, internim aktima i tenderskom dokumentacijom. Iz navedenih razloga, primjenom člana 64. stav 1. tačka b) Zakona o javnim nabavkama, te članova 38. i 118. Statuta općine Srebrenik („Službeni glasnik općine Srebrenik", broj: 1/08), odlučeno je kao u tački I. ove odluke.

 

 

POUKA O PRAVNOM LIJEKU: Protiv ove odluke može se izjaviti žalba u roku od 10 dana od dana prijema odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača. Žalba se izjavljuje ugovornom organu u pisanoj formi direktno ili preporučenom poštanskom pošiljkom. Žalba se podnosi u najmanje tri primjerka.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: