Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 23.08.2018. 12:46

Realizacija novih investicija u 2018. godini uz podršku projekta Lokalni integrisani razvoj (LIR)

Izvor: UNDP, 22.08.2018.

Dana 14. juna 2018. godine objavljen je Poziv investitorima za iskazivanje interesa za realizaciju novih investicija u 2018. godini uz podršku projekta „Lokalni integrisani razvoj“ (LIR). Javni poziv je zatvoren 12. jula 2018. godine.

Na javni poziv su se mogli prijaviti svi zainteresovani investitori iz IT sektora, odnosno pravna lica koja ispunjavaju obavezne i eliminatorne kriterije te su registrovani ili imaju registrovanu ispostavu na području sljedećih jedinica lokalne samouprave (JLS): Banja Luka, Bijeljina, Čelinac, Doboj, Foča (RS), Goražde, Gradiška, Konjic, Maglaj, Modriča, Mostar, Novi Grad, Odžak, Orašje, Prijedor, Srebrenik, Šamac, Tuzla, Vareš, Žepče, Živinice i Domaljevac-Šamac.

Od ukupno 7 zaprimljenih prijava, Komisija za evaluaciju i odabir je na temelju smjernica i kriterija navedenih u javnom pozivu jednoglasnom odlukom odabrala 4 investiciona projekta čija će realizacija tokom 2018. godine biti podržana od strane projekta LIR kako kako slijedi:

R/B

Naziv preduzeća investitora

JLS

1.

Zendev d.o.o.

Mostar

2.

Marvelsoft d.o.o.

Tuzla

3.

CA Design d.o.o.

Tuzla

4.

Way Seven Technologies d.o.o.

Banja Luka

Projekat „Lokalni integrisani razvoj“ (LID) je trogodišnja inicijativa (2016.-2018.) koju primarno finansira Evropska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine (BiH), Ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske (RS) i dva entitetska saveza opština/općina i gradova.

Projekat ima za cilj podizanje životnog standarda i povećanje socijalne kohezije u BiH putem inkluzivnog održivog socioekonomskog razvoja. Specifični cilj projekta je stimulacija odgovornog i dobrog upravljanja, ekonomskog razvoja te promocija socijalne inkluzije na lokalnom nivou kroz integrisani lokalni razvoj, prvenstveno u područjima pogođenim poplavama kao i onim s velikim procentom povratnika/interno raseljenih lica. Projekat se implementira u 21 jedinici lokalne samouprave (JLS) u BiH.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: