Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 12.02.2020. 08:39

Tehnički pregled vozila za Pj Šumariju Žepče,Maglaj i Tešanj

Izvor: Akta.ba, 07.02.2020.

Broj: 10-0-1/20

Zavidovići, 7.2.2020. godine

 

Na osnovu Člana 70. i člana 89. Zakona o javnim nabavkama BiH (Službeni glasnik BiH broj 39/14), a shodno Zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda Komisije za javnu nabavku broj 10/20 od 7.2.2020 godine donosi slijedeću:

 

O D L U K U o izboru najpovoljnijeg ponuđača

 

1.Prihvata se ponuda ponudača AGRAM d.d. Ljubuški sa cijenom od 870,31 K.M bez PDV-a kao najpovoljnija prispjela ponuda u postupku javne nabavke broj 10/20 Konkurenlski postupak - LOT-4- Tehnički pregled vozila za Pj Šumariju Žepče,Maglaj i Tešanj objavljenom na portalu Agencije za javne nabavke broj: 360-7-2-5-3-8/20 dana 27.1.2020. godine.

 

2.Po okončanju roka za prigovor, ugovorni organ će pozvati izabranog ponudača radi zaključenja odgovarajućeg ugovora kojim će se rcgulirati mectusobna prava i obaveze vezane za predmetnu nabavku shodno zahtjevima - uvjetima ugovomog organa navedenim u tenderskoj dokumenlaeiji.

3.Odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

O b r a z l o ž e n j e

 

Na osnovu poziva za dostavljanje ponuda broj 10/20 - Konkurcntski postupaU - LOT-4 Tehnički prregled vozila za PJ Šumarija Žepče Maglaj i Теšапј , objavljenom na ponalu Ageneije za javne nabavke broj: 360-7-2-5-3-8/20 dana 27.1.2020. godine, a prema specifikaciji navedenoj u tenderskoj dokumentaciji, proveden je postupak prikupljanja. analize i ocjene ponuda.

Komisija za javne nabavke je u svom zapisniku o preglcdu i ocjeni ponuda konstatovala da је na predmetni Lot-4 pristigla 1 (jedna) ponuda i tood sljedećeg ponudača „AGRAM" d.cl Ljubuški.

U postupku ocjene ponude Komisija je utvrdila da je ponudač „AGRAM" d.d. LjubuSki dostavio ponudu u skladu sa tenderskom dokumentacijom i da ispunjava zalujeve ugovornog organa koji se tičti kvalillciranosti ponudača (kvalificiran) za sudjelovanje u predmelnom postupku javnih nabavki, odnosno pristigla ponuda je formalno-pravno ispravna i u skladu je sa procjenjenom vrijednosti nabavke ( 870,30 KM).

U skladu s kriterijem ,, Najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude" rang lista prihvatljivih ponuda za LOT-4 je:

1. „AGRAM" d.d. Ljubuški sa cijenom ponude 870,31 KM (bez uračunatog PDV-n).

lako je u ovom postupku predvidena e-aukcija, zbog činjenice da je pristigia samo jedna ponuda (za LOT- 4) u skladu s Članom 3. Stav 3. Pravilnika o uslovima i načinu korištenja e-aukcijem, ista se ne može zakazati. 

Uvažavajući sve činjenice navedene u zapisniku,Komisija prediaže da se ponucia ponudača AGRAM d.d. Ljubuški prihvati kao najpovoljnija ponuda le donese Ocliuka o izboru najpovoijnijeg ponudača.

Cijeneći sve navedeno donesena je Odluka kao u dispozitivu.

 

Pouka o pravnom lijeku:

 

Protiv ove odluke može se izjavili žaiba JP "ŠPD ZDK" d.o.o. Zavidovići u roku od 5 (pet) dana od dana prijema odluke.

 

Dostavlja se:

 

1.„AGRAM" d.d Ljubuški

2.a/a.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: