Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 17.02.2020. 14:50

Tekuće održavanje vozila marke Suzuki

Izvor: Akta.ba, 11.02.2020.

BOSNA I HERCEGOVINA

FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

Kanton Sarajevo

Grad Sarajevo

OPĆINA CENTAR SARAJEVO

OPĆINSKI NAČELNIK

 

Broj: 02-14-6190/19-3

Datum: 28.012020..godine

 

Na osnovu člana 69. Statuta Općine Centar Sarajevo - prečišćeni tekst («Službene novine Kantona Sarajevo«, br. 23/04), člana 70. stav 1. Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine ("Službeni glasnik BiH", br. 39/14) u daljem tekstu: Zakon, Općinski načelnik donosi

 

ODLUKU

I Ponuda „BERLIJETA" d.o.o. Visoko, ul. Arnautovičko polje bb, Visoko, broj ponude: 01/20T od 20.01.2020. godine, za javnu nabavku usluge tekućeg održavanja vozila u vlasništvu Općine Centar Sarajevo u 2020.godini - LOT 3 tekuće održavanje vozila marke Suzuki, putem konkurentskog zahtjeva za dostavu ponuda, prihvata se za dodjelu ugovora.

II Ponuđači će o prihvaćanju ponude iz stava I ove odluke, biti obaviješteni najkasnije u roku od sedam dana od dana donošenja Odluke.

III Obavezuje se ponuđač iz stava I dispozitiva, da u roku od pet dana od dana prijema ove odluke, dostavi neposredno na protokol ovog organa, dokumente navedene u tački 2. tenderske dokumentacije (uslovi za kvalifikaciju ponuđača), u originalu ili ovjerenoj kopiji.

IV Ova odluka će biti objavljena na internet stranici Općine Centar Sarajevo istovremeno sa dostavljanjem svim ponuđačima.

 

Obrazloženje

Konkurentski zahtjev za dostavu ponuda za javnu nabavku usluge tekućeg održavanja vozila u vlasništvu Općine Centar Sarajevo u 2020.godini - LOT 3 tekuće održavanje vozila marke Suzuki, pokrenut je odlukom Općinskog načelnika broj: 02-14-6190/19 od 06.01.2020. godine/

Obavještenje o nabavci objavljeno je na portalu javnih nabavki, broj obavještenja: 848-7-2-1-3-1/20 od 07.01.2020. godine.

U roku za dostavljanje ponuda određenom u tenderskoj dokumentaciji, do predviđenog roka dana 21.01.2020. godine do 12,00 sati na adresu ugovornog organa pristigla 1 (jedna) ponuda ponuđača: „BERLIJETA" d.o.o. Visoko.

U skladu sa članom 63. Zakona o javnim nabavkama (u daljem tekstu: Zakon), Komisija je u zakazano vrijeme pristupila javnom otvaranju pristiglih ponuda i nakon što je utvrđena urednost dostave, pročitane su vrijednosti podkriterija ekonomski najpovoljnije ponude kako slijedi: 

r/b

PONUĐAČ

POTKRITERIJ 1 Ukupna cijena ponude u KM sa PDV- om i popustom

POTKRITERIJ 2 Rok za prijem vozila na servis

POTKRITERIJ 3 Popust na ugrađene rezervne dijelove

1.

„BERLIJETA" d.o.o. Visoko

170,18

1 sat

0 %

Na zatvorenom sastanku Komisija za javne nabavke je izvršila detaljan pregled i evaluaciju pristigle ponude u skladu sa pravilima propisanim Zakonom i podzakonskim aktima, kao i procedurama utvrđenim u samoj tenderskoj dokumentaciji za ovaj predmet javne nabavke.

Komisija je izvršila pregled dokumentacije priložene uz ponude u smislu provjere njene potpunosti i ispravnosti u skladu sa zahtjevima iz tenderske dokumentacije.

Komisija je konstatovaia da je ponuda ponuđača „BERLIJETA" d.o.o. Visoko, sačinjena potpuno u skladu sa zahtjevima iz tenderske dokumentacije, Uputstvom za pripremu modela tenderske dokumentacije ponuda i Zakonom.

Prema kriteriju za izbor ponude: ekonomski najpovoljnija ponuda, izvršeno je bodovanje pristigle ponude na osnovu sljedećih potkriterija:

a) Cijena - 60%

b) Rok za prijem vozila na servis - 30%

c) Popust na ugrađene rezervne dijelove - 10%

Kako je ponuda ponuđača „BERLIJETA" d.o.o. Visoko, jedina pristigla u ovom postupku nabavke, u skladu sa pravilima i formulom za bodovanje, boduje se maksimalnim brojem bodova za prva dva potkriterija - 90 bodova.

Komisija je u daljem radu na sastanku održanom dana 24.01.2020. godine, donijela jednoglasnu odluku da se Općinskom načelniku preporuči da donese odluku o prihvatanju ponude „BERLIJETA" d.o.o. Visoko, sa najvišim rangom nakon bodovanja po svim potkriterijima za izbor, za nabavku usluge održavanja vozila u vlasništvu Općine Centar Sarajevo u 2020. godini - LOT 3 održavanje motornih vozila marke Suzuki.

Pouka o pravnom lijeku:

Protiv ove Odluke može se izjaviti žalba ugovornom organu Općini Centar Sarajevo, u roku od 5 (pet) dana od dana prijema iste.

Žalba se izjavljuje ugovornom organu u skladu s članom 99. Zakona.

Žalitelj je dužan uplatiti naknadu za pokretanje žalbenog postupka u skladu sa članom 108. stav 1. Zakona.

 

DOSTAVITI:

2. Ponuđačima:

- „BERLIJETA" d.o.o. Visoko

3. Arhivu 

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: