Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 19.09.2017. 08:52

Usluge hotelskog smještaja u zemlji i inostranstvu

Izvor: Akta.ba, 15.09.2017.

15.9.2017

 

BOSNA I HERCEGOVINA

Agencija za zaštitu ličnih/osobnih podataka u Bosni i Hercegovini

S a r a j e v o            

 

Sarajevo, 12.09.2017.

 

Na osnovu člana 64. stav (1) tačka b), člana 70. stav (1), (3) i (6) Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine (»Službeni glasnik BiH«, broj: 39/14), odredaba Pravilnika o postupku dodjele Ugovora o uslugama iz Aneksa II. Dio B Zakona (»Službeni glasnik BiH«, broj 104/14, i člana 3. stav (2) Pravilnika o internim procedurama stvaranja i evidentiranja obaveza i načinu potpisivanja finansijske dokumentacije, direktor Agencije  d o n o s i

 

O D L U K U

o prihvatanju ponude i dodjeli ugovora za nabavku usluge hotelskog smještaja u zemlji i inostranstvu

 

 

Član 1.

Ovom Odlukom Agencija za zaštitu ličnih podataka u BiH prihvata ponudu za nabavku  usluge hotelskog smještaja u zemlji i inostranstvu od ponuđača Promo Tours d.o.o. Sarajevo, ponuda od 11.09.2017, nakon provedenog postupka za dodjelu Ugovora o uslugama iz Aneksa II. dio B Zakona o javnim nabavkama.

 

Član 2.

Ponuđač Promo Tours d.o.o. iz Sarajeva ponudio je procenat naknade za usluge od 7,02%, sa uključenim ponuđenim popustom od 40% od procenta naknade na cijenu smještaja, koji je prihvaćen od strane ugovornog organa.

 

Član 3.

U skladu sa članom 4.stav (1) Pravilnika o postupku dodjele ugovora o uslugama iz Aneksa II. dio B Zakona o javnim nabavkama, sa izabranim ponuđačem će se zaključiti jedan ugovor.

 

Član 4.

Za izvršenje ove odluke zadužuje se Odsjek za računovodstveno materijalne poslove Agencije.

 

Član 5.

Ova odluka objaviće se na web stranici Agencije, istovremeno sa upućivanjem obavijesti ponuđaču koji je učestvovao u postupku javne nabavke.

 

Član 6.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

Obrazloženje

 

Postupak javne nabavke pokrenut je Odlukom o pokretanju postupka javne nabavke usluge hotelskog smještaja u zemlji i inostranstvu, broj: 05-1-16-19-694-2/17 od 20.07.2017.

Javna nabavka provedena je putem Poziva za nabavku usluga iz Aneksa II. dio B Zakona o javnim nabavkama, koji je objavljen na web stranici Agencije.

Procijenjena vrijednost nabavke je 14.000,00 KM sa PDV-om i odnosi se na period od dvije godine.

Komisija konstatuje da je do krajnjeg roka za dostavljanje ponuda na Protokol Agencije prispjela ukupno jedna (1) ponuda - PROMO TOURS d.o.o. u iznosu naknade od 7,02% na cijenu smještaja u zemlji i inostranstvu.

U skladu sa gore navedenim, Komisija je dala preporuku u Zapisniku sa otvaranja ponuda  da se ugovor iz Aneksa II. dio B Zakona dodijeli ponuđaču – PROMO TOURS d.o.o. Sarajevo, jer je dostavio prihvatljivu ponudu.

U postupku ocjene provedenog postupka nisu pronađene nepravilnosti niti propusti u radu, koji bi eventualno bili osnova za neprihvatanje preporuke Komisije za predmetnu nabavku. Naime, u postupku je cijenjeno da je Komisija u svemu pravilno postupila, te da je izbor ponuđača izvršen u skladu sa Zakonom, podzakonskim aktima i zahtjevom za dostavljanje ponuda.

Na osnovu gore navedenog, donesena je Odluka kao u dispozitivu.

 

D I R E K T O R

Petar Kovačević

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: