Baza podataka Dodjele ugovora sadrži informacije o firmama koje pobjeđuju na javnim nabavkama i pozivima

DODJELE UGOVORA vam odgovaraju na pitanje: “Ko je pobjeđivao na tenderima i po kojim cijenama?”

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 07.06.2021. 16:25

Usluge osiguranja deminera i spasilaca i pasa

Izvor: Akta.ba, 28.05.2021.

REPUBLIKA SRPSKA VLADA

REPUBLIČKA UPRAVA CIVILNE ZAŠTITE

 

Broj: 25.01-404-1-4-9/21

Datum:28. 5.2021.godine

 

Na osnovu člana 65. Zakona o republičkoj upravi („Službeni glasnik Republike Srpske", broj 115/18) i člana 70. Zakona o javnim nabavkama BiH („Službeni glasnik BiH", broj: 39/14), te preporuke Komisije za javne nabavke,v.d.direktora Republičke uprave civilne zaštite donosi

 

ODLUKU o izboru najpovoljnijeg ponuđača

 

Prihvata se preporuka Komisije za javne nabavke, i ponuda ponuđača „DRINA OSIGURANjE" a.d.. MILIĆI se proglašava najpovoljnijom, te se imenovanom ponuđaču kao prvoplasiranom na rang listi dodjeljuje Ugovor za nabavku osiguranja deminera i spasilaca L OT1, u ukupnoj vrijednosti od 95.845,50 KM, kao i Ugovor za nabavku osiguranja pasa LOT 2, u ukupnoj vrijednosti od 3.743,88 KM.

 

Po pravosnažnosti ove odluke, ugovorni organ će pozvati izabranog ponuđača radi zaključenja ugovora kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze za predmetnu nabavku, u skladu sa uslovima iz tenderske dokumentacije, prihvaćene ponude i zakonskim propisima koji regulišu postupke ugovaranja.

Ugovorni organ će istovremeno uz ovu odluku obavjestiti sve učesnike postupka nabavke o rezultatima analize pristiglih ponuda u ovom postupku nabavke, u skladu sa članom 71. Zakona o javnim nabavkama BiH („Službeni glasnik BiH", broj: 39/14).

 

Obrazloženje

 

V.D. direktora Republičke uprave civilne zaštite je dana 05. 02.2021. godine donio Odluku broj: 25.01/404-1-4-1/21 o pokretanju postupka nabavke usluga osiguranja deminera i spasilaca LOT 1, kao i nabavka osiguranja pasa LOT 2 i odlučio da se postupak nabavke provede putem Otvorenog postupka. Za provođenje postupka nabavke direktor Republičke uprave civilne zaštite je formirao Komisiju, a Obavještenje o nabavci'broj: 332-1-2-33/21 je objavljeno na Portalu javnih nabavki dana 19. 2.2021, ispravka obvještenja 17.05.2021. godine. Komisija za provođenje postupka za izbor najpovoljnijeg ponuđača za nabavku usluga osiguranja deminera i spasilaca LOT 1, kao i nabavku usluga osiguranja pasa LOT 2 je, dana 26. 05.2021. godine u 13,15 časova za LOT1, i za LOT 2, u prostorijama Republičke uprave civilne zaštite u Istočnom Sarajevu izvršila javno otvaranje pristiglih ponuda što je konstatovano zapisnikom sa otvaranja ponuda. dostavljanje zapisnika sa otvaranja ponuda je izvršeno prema svim učesnicima postupka nabavke u zakonom propisanom roku.

Komisija je utvrdila da je no Obavještenju o nabavci broj: 332-1-2-33-/21 za nabavku usluga osiguranja deminera i spasilaca LOT1, kao i nabavku usluga osiguranja pasa LOT 2, pristigla jedna (1) ponuda u predviđenom roku, propisno adresirane i zatvorene, i to ponude ponuđača:

1. „ DRINAOSIGURANjE"A.D. MILIĆI

Nakon što je utvrdila formalnu ispravnost pristigle ponude, Komisija je pristupila otvaranju ponude te analizi dokumentacije priložene uz ponudu u smislu provjere njenih validnosti obzirom na iskazane zahtjeve ugovornog organa u tenderskoj dokumentaciji, odnosno vrednovanju ponude, a u skladu sa procedurama i pravilima utvrđenim tenderskom dokumentacijom i Zakonom o javnim nabavkama BiH („Službeni glasnik BiH", broj: 39/14), odnosno podzakonskim aktima.

Ha osnovu naprijed navedenog sačinjen je pregled i rang lista formalo pravno i tehnički zadovoljavajuće ponude sa vrijednostima, primjenjujući kriterijum „najniža cijena".

Rang lista uspješnosti prihvatljivih ponuda ponuđača je sljedeća:

1.         „DRINA OSIGURANjE" A.D. MILIĆI data je na iznos od 95.845,50 KM za LOT 1

2.         „DRINA OSIGURANjE" A.D. MILIĆI data je na iznos od 3.743,88 KM za LOT 2

Shodno utvrđenoj rang listi, Komisija za javne nabavke je dana 28. 05.2021. godine dostavila v.d. direktoru Republičke uprave civilne zaštite preporuku da donese Odluku o dodjeli Ugovora za nabavku usluga osiguranja deminera i spasilaca LOT 1,kao i Ugovor za nabavku usluga osiguranja pasa LOT 2 ponuđaču „DRINA OSIGURANjE" A.D. MILIĆI, kao prvoplasiranom na ranglisti .

Cijeneći navedeno odlučeno je kao u dispozitivu Odluke. Pravna pouka

Svaki ponuđač koji ima legitiman interes za konkretni ugovor o javnoj nabavci i koji smatra da je ugovorni organ u toku konkretnog postupka dodjele ugovora prekršio jednu ili više odredbi ZJN ili podzakonskih akata, ima pravo uložiti žalbu na postupak u pisanoj formi/elektronski u roku od 5 ( pet ) dana od dana kada je primio odluku odnosno obavještenje o dodjeli ugovora. Žalba se podnosi u minimalno tri primjerka, ovom ugovornom organu kao prvostepenoj instanci u želbenom postupku.

 

 

Dostaviti:

1.         svim učesnicima postupka nabavke;

2.         Komisiji za nabavke;

3.         a/a.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: