Blinken idući tjedan na sastanku NATO-a i s dužnosnicima EU-a

20.03.2021. 09:52 / Izvor: HINA
Blinken idući tjedan na sastanku NATO-a i s dužnosnicima EU-a

Američki ministar vanjskih poslova Antony Blinken boravit će sljedeći tjedan od ponedjeljka do četvrtka u Bruxellesu kako bi sudjelovao na sastanku NATO-a i razgovarao s visokim dužnosnicima Europske unije.

Američki ministar vanjskih poslova Antony Blinken boravit će sljedeći tjedan od ponedjeljka do četvrtka u Bruxellesu kako bi sudjelovao na sastanku NATO-a i razgovarao s visokim dužnosnicima Europske unije, objavio je u petak State Department.

Ti će susreti omogućiti da "SAD potvrdi predanost svojim europskim saveznicima i partnerima glede zajedničkih ciljeva", kazao je glasnogovornik State Departmenta Ned Price.

Blinken će 23. i 24. ožujka sudjelovati na sastanku ministara vanjskih poslova članica NATO-a, a sastat će se i s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen i šefom europske diplomacije Josepom Borrellom.

Na sastanku NATO-a Blinken će se osvrnuti na “zabrinutosti koje postoje po pitanju Kine i Rusije, na klimatske promjene, kibernetičku sigurnost, borbu protiv terorizma i energetsku sigurnost”.

S čelnicima EU-a će prvenstveno razgovarati o pandemiji covida-19, gospodarskom oporavku i osnaživanju demokracije.

Blinken će se također sastati i s belgijskom kolegicom Sophie Wilmes.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU