EU / SVIJET

Grčkoj neće biti potreban novi paket pomoći od evropskih partnera

27.06.2014. 10:42 / Izvor: SRNA

Grčkoj neće biti potreban novi paket pomoći od evropskih partnera po isteku dva prethodna programa finansijske pomoći, rekao je danas grčki premijer Antonis Samaras.

Grčki lider osporio je prognoze Međunarodnog monetarnog fonda da će Grčkoj u narednom periodu nedostajati oko 12,5 milijardi evra.

"Ne vidim nikakav sličan nedostatak sredstava, jer smo već pokrili dosta toga. Imamo dosta ideja o tome kako pokriti ostale troškove, a da ne moramo uzimati nove zajmove", naglasio je Samaras u intervjuu njemačkom listu "Handelzblat".

Samaras je izrazio uvjerenje da će Grčka izaći iz recesije i da će ekonomski rast Vladi pomoći da sredi finansijsku situaciju.

Prema njegovim riječima, Atina će, kako je i usaglašeno sa kreditorima, biti u stanju da smanji dugovanja sa trenutnih 175 odsto od bruto domaćeg proizvoda na ispod 110 odsto do 2022. godine.

On je naglasio da će to biti moguće "sve dok se svi pridržavaju svojih obaveza".

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU