EU

Hollande: Njemačka treba više ulagati u Europu

05.08.2014. 13:22 / Izvor: HRT
Hollande: Njemačka treba više ulagati u Europu

Francuski predsjednik Francois Hollande rekao je da bi Njemačka trebala više učiniti kako bi poduprla rast u Europi, dok se njegova vlada bori da dovede proračunski manjak u okvire pravila EU-a.

Francuski predsjednik Francois Hollande rekao je da bi Njemačka trebala više učiniti kako bi poduprla rast u Europi, dok se njegova vlada bori da dovede proračunski manjak u okvire pravila EU-a, pišu europski mediji.

Hollande je naglasio da Francuska poduzima reforme, ali da joj je potrebna veća pomoć. Ne tražimo od Njemačke nikakvu popustljivost ali tražimo da učini više kako bi poduprla rast, rekao je Hollande, dodajući da joj njezino financijsko stanje dopušta da više investira. To bi bila najbolja stvar koju može učiniti i za Francusku i za Europu.

Intervju koji je Hollande dao Le Mondeu, tumači se u francuskom tisku kao priprema terena za upozoravanje partnera da bi Francuska ponovno mogla imati deficit koji će prelaziti 3 posto BDP-a. Francuska je već dobila dvije godine, od 2013. do 2015., da ispuni pravila EU-a.

Europska komisija predvidjela je da Pariz sljedeće godine neće ispuniti cilj, ali dosad je francuska vlada inzistirala da hoće, pozivajući također istovremeno na veću fleksibilnost.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU