Hrvatski turizam opet obara rekorde

19.04.2017. 13:45 / Izvor: HRT
Hrvatski turizam opet obara rekorde

Ove godine Hrvatska bilježi 62 posto dolazaka više i 95 posto više noćenja u odnosu na isti preriod lani.

Željni odmora i što bržeg dolaska na cilj, ovogodišnji prvi gosti pošteno su se iznervirali čekajući i po nekoliko sati kako bi im policajci skenirali putovnice na graničnim prijelazima. Ako imamo na umu što novac od turizma znači za naš BDP – svaki nam je gost važan – problem beskonačnog stajanja u kolonama trebao bi se što prije riješiti kako umjesto Hrvatske turisti ne bi izabrali neko drugo odredište…

Gost Teme dana HTV-a bio je gost ministar turizma Gari Cappelli. Ministar se ne boji da će, ako se nastave sustavne kontrole sa slovenske strane – gosti odustati od Hrvatske kao mjesta za rajski odmor. “Sigurno da je dio ‘dnevnih gostiju’, odustao, ali premijer Andrej Plenković je u stalnom kontaktu sa svojim kolegama u Bruxellesu. Optimist sam i vjerujem da će se uskoro naći neko kvalitetnije rješenje kako bi sigurnost bila zajamčena a protočnost dobra”, kazao je Cappelli.

"Moramo biti svjesni ovih dana ove godine bilježimo 62 posto dolazaka više i 95 posto više noćenja u odnosu na isti preriod lani, pa su time ove gužve i donekle razumljive”, poručio je Cappelli, prenosi HTV.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU