Korak ka EU: Usvojena strategija za borbu protiv organiziranog kriminala

16.04.2014. 15:59 / Izvor: eKapija.ba
Korak ka EU: Usvojena strategija za borbu protiv organiziranog kriminala

Donošenje i provođenje Strategije za borbu protiv organiziranog kriminala je od najšireg značaja za sve bh. građane i važan je korak u procesu pridruživanja Europskoj uniji.

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, usvojilo je Strategiju za borbu protiv organiziranog kriminala u Bosni i Hercegovini  za period od 2014. do  2016. godine.

Strategijom se utvrđuje politika u oblasti uspostavljanja efikasnog sustava za borbu protiv organiziranog kriminala, definiraju ciljevi, uloga i odgovornosti svih subjekata uključenih u njezinu primjenu te određuje okvir za izradu planova njezine provedbe.

Donošenje i provođenje Strategije za borbu protiv organiziranog kriminala je od najšireg značaja za sve bh. građane i važan je korak u procesu pridruživanja Europskoj uniji te jasan pokazatelj opredijeljenosti Bosne i Hercegovine da u najvećoj mogućoj mjeri doprinese globalnoj borbi protiv organiziranog kriminala.

U roku od dva mjeseca od usvajanja Strategije sve sigurnosne institucije, čiji su predstavnici sudjelovali u radu radne skupine, donijet će vlastite akcijske planove za njezino provođenje. Podsjećamo da su u izradi Strategije sudjelovali predstavnici državnih ministarstava sigurnosti i pravde; Tužiteljstva BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu, Granične policije; Službe za poslove sa strancima, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, Obavještajno-sigurnosne agencije; Uprave za  neizravno oporezivanje; entitetskih tužiteljstava, ministarstava unutarnjih poslova Republike Srpske i Federacije BiH te  Policije Brčko Distrikta BiH, priopćili su iz Vijeća ministara. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU