EU / POLITIKA

OECD žali zbog zaustavljanja privatizacije u Sloveniji

08.07.2014. 12:43 / Izvor: Fena

Organizacija za gospodarsku suradnju i razvitak (OECD) u ponedjeljak je izrazila žaljenje zbog odluke slovenske vlade koja do izbora obavlja tekuće poslove i do daljnjega zaustavi proces privatizacije državne imovine.

"OECD inzistira na stajalištu da privatizacija državnih tvrtki ostaje ključni prioritet za Sloveniju", navedeno je u izjavi OECD-a te se dodaje da je više stranih neposrednih investicija za Sloveniju najbolji način da osigura novu tehnologiju i poveća gospodarsku konkurentnost. Uz to, navodi OECD, prodaja poduzeća stranom kapitalu omogućilo bi državi da razduži i restrukturira poduzeća.

Vlada na čijem je čelu Alenka Bratušek donijela je odluku da se svi započeti postupci privatizacije paketa od 25 poduzeća i banaka do daljnjega zaustave i da se novi procesi ne otvaraju, sve dok ne bude imenovana nova vlada na temelju parlamentarnih izbora koji se održavaju u nedjelju. Očekuje se da bi nova vlada mogla biti imenovana u rujnu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU