Otvoren 2. poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru Interreg IPA Programa

21.09.2018. 09:55 / Izvor: Akta.ba
Otvoren 2. poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru Interreg IPA Programa

Kroz program Europske teritorijalne suradnje osigurana su bespovratna sredstva za područja: poduzetništvo, socijalna uključenost, turizam, zaštita okoliša i zdravlje.

Agencija za regionalni razvoj Republike Hrvatske, u svojstvu Upravljačkog tijela, obavještava da je otvoren 2. poziv na dostavu projektnih prijedloga Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020.

Prijavitelji su pozvani da dostave prijave putem Elektroničkog sustava za praćenje (eMS) do 20. prosinca 2018. godine u 12 sati. Podnošenje projektnih prijedloga moguće je u okviru sljedećih prioritetnih osi:

Unaprjeđenje kvalitete usluga u području javnog zdravstva i socijalne skrbi;

Zaštita okoliša i prirode, unaprjeđenje sustava za sprječavanje rizika te promicanje održive energije i energetske učinkovitosti;

Doprinos razvoju turizma i očuvanja kulturne i prirodne baštine;

Jačanje konkurentnosti i razvoj poslovnog okruženja u programskom području 

Sredstva osigurana za 2. poziv na dostavu projektnih prijedloga iznose 25.966.626,00 eura, od čega je 22.579.675,00 eura osigurano iz fondova Europske unije, dok nacionalno sufinanciranje iznosi 3.386.951,00 eura

Kroz program Europske teritorijalne suradnje osigurana su bespovratna sredstva za područja: poduzetništvo, socijalna uključenost, turizam, zaštita okoliša i zdravlje. 

Sredstva su namijenjena prihvatljivim prijaviteljima, a o poticanju i iskustvima iz Europskog parlamenta razgovarale su na sastanku voditeljica Centra za EU integracije i projekte Sveučilišta u Mostaru prof.dr.sc. Mirjana Milićevići zastupnica u Europskom parlamentu mr.sc. Ivana Maletić.

Drugi Poziv na dostavu projektnih prijedloga provodi se u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska–Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020, financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj i IPA sredstava te pridonosi Europskoj teritorijalnoj suradnji kao drugom cilju Kohezijske politike 2014. – 2020.

Cilj programa je jačanje društvenog, gospodarskog i teritorijalnog razvoja prekograničnog područja kroz provedbu zajedničkih projekata kroz prioritetne osi:

1. Jačanje kvalitete usluga u sektoru javnog zdravstva i socijalne skrbi

1.1. Poboljšanje usluga u sektoru javnog zdravstva i socijalne skrbi u prekograničnom području

2. Zaštita okoliša i biološke raznolikosti, poboljšanje prevencije rizika i promicanje održive energije i energetske učinkovitosti

2.1. Promicanje i poboljšanje zaštite okoliša i prirode i sustava upravljanja za sprječavanje rizika

2.2 Promicanje i poboljšanje iskorištavanja obnovljivih izvora energije s ciljem jačanja energetske učinkovitosti

3. Doprinos razvoju turizma i očuvanje kulturne i prirodne baštine

3.1. Jačanje i diversifikacija turističke ponude prekograničnim pristupima te omogućavanje boljeg upravljanja i održivog korištenja kulturne i prirodne baštine

4. Jačanje konkurentnosti i razvoj poslovnog okruženja u Programskom području

4.1. Poboljšanje institucionalne infrastrukture i usluga kako bi se ubrzao razvoj konkurentnosti i poslovnog okruženja u Programskom području.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga je otvoren do 20. prosinca 2018. u 12h.

S ciljem informiranja potencijalnih korisnika o uvjetima prijave na 2. poziv i pružanju praktičnih savjeta, Upravljačko tijelo i Zajedničko tajništvo organizirat će 7 informativnih dana u Bijeljini, Pleternici, Nikšiću, Tivtu, Solinu, Livnu i Bihaću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU