EU / POLITIKA

Pristaše Brexita pokrenuli kampanju protiv planova Therese May

18.09.2018. 12:43 / Izvor: HINA

Ujedinjeno Kraljevstvo napušta Europsku uniju 29. ožujka, ali je još uvijek podijeljeno zbog neslaganja oko Brexita. Pristaše članstva u EU pozivaju na još jedan referendum, dok brojni zagovaratelji Brexita smatraju da je Maydaleko preslaba u pregovorima o "razvodu".

Skupina koja zagovora potpuni raskid, 'Leave Means Leave', objavila je oglase u 30 regionalnih novina u cijeloj Britaniji u kojima odbacuje premijerkin plan, tzv. Chequers.

"Ponovno smo pokrenuli kampanju o izlasku i ništa nas neće zaustaviti u uvjeravanju premijerke da odbaci Chequers i provede potpuni Brexit", rekao je potpredsjednik skupine Richard Tice.

"Leave Means Leave surađivat će sa što više ljudi unutar cijele zemlje kako bi osiguralo da se "projekt straha" raspadne i otkriju ekonomske koristi brexita", dodao je.

Prijedlozi Therese May, nazvani prema seoskoj kući premijerke u kojoj se o njima raspravljalo u srpnju, predviđaju slobodnu trgovinu s Europskom unijom i usvajanje zajedničkog pravilnika kojim bi se ona regulirala.

Pristaše potpunog Brexita smatraju da će to dovesti do toga da se odluke važne za Britaniju donose u Bruxellesu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU