Theresa May promijenila raspoloženje javnosti u korist Brexita

30.11.2018. 11:29 / Izvor: Fena
Theresa May promijenila raspoloženje javnosti u korist Brexita

May je osigurala sporazum s čelnicima Evropske unije u nedjelju koji predviđa britansko napuštanje bloka u martu naredne godine.

Britanska premijerka Theresa May praktično je promijenila raspoloženje javnosti u korist njenog sporazuma o Brexitu, izjavio je u petak ministar trgovine Liam Fox za BBC radio.

May je osigurala sporazum s čelnicima Evropske unije u nedjelju koji predviđa britansko napuštanje bloka u martu naredne godine uz nastavak tijesnih trgovinskih veza, ali je naišla na prepreke u svojim nastojanjima da pridobije podršku Brexitu u duboko podijeljenom britanskom parlamentu.

"Članovi parlamenta moraju donijeti sopstvene odluke, ali oni moraju uporediti taj konkretni sporazum s alternativama", kazao je Fox.

Upitan o mogućnosti Brexita bez sporazuma, Fox je izjavio: "To ne bi bila katastrofa, ali također ne bi ni predstavljalo šetnju parkom".

Britanski poslanici glasati će o Brexitu 11. decembra.

"Premijerka je promijenila raspoloženje javnosti, ako pogledate ankete javnosti očigledno je da je došlo do promjena u njima", kazao je Fox, prenosi Reuters.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU