Valorizacija kulturnog naljeđa kroz sanaciju Starog grada Sokolac

19.12.2013. 14:15 / Izvor: eKapija.ba
Valorizacija kulturnog naljeđa kroz sanaciju Starog grada Sokolac

Projekt "Održivo upravljanje turizmom jadranske baštine" – HERA, čija je ukupna vrijednost 17.294.626,74 KM, implementira 19 partnera iz 9 zemalja jadranske regije, a podržan je od strane EU putem IPA – Adriatica fonda.

Projekt "Održivo upravljanje turizmom jadranske baštine" – HERA, čija je ukupna vrijednost 17.294.626,74 KM, implementira 19 partnera iz 9 zemalja jadranske regije, a podržan je od strane Europske unije putem IPA – Adriatica fonda.

Razvojna agencija USK je u sklopu ovog projekta uspjela osigurati investiciju na području Unsko-sanskog kantona u općini Bihać, u iznosu od 626.672,03 KM. Direktni cilj ove investicije je sanacija Starog grada Sokolac i izrada turističke signalizacije, a sve u cilju njegovog stavljanja u funkciju turizma i samim time unaprjeđenja turističke ponude USK. Indirektni cilj, koji će se postići implementacijom ovog projekta, jest podrška sektoru malog i srednjeg poduzetništva u vidu stvaranja prilika za unaprjeđenje poslovanja i stvaranje novih radnih mjesta u sektoru turizma.

Podršku implementaciji ovog projekta su pružile Vlada USK, Ministarstvo obrazovanja USK i Općina Bihać. Više informacija o projektu HERA, u sklopu kojeg će se raditi na sananciji Starog grada Sokolac na oficijelnoj web stranici: www.heradriatic.eu

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU