EU / SVIJET

Više od 2000 imigranata iskrcano u talijanskim lukama

09.06.2014. 12:05 / Izvor: HRT

Više od 2000 imigranata pristiglo je u tri talijanske luke nakon opsežne međunarodne operacije provedene na Mediteranu radi spašavanja 25 plovila s imigrantima koji su isplovili iz Libije.

Veliki kontingent od oko 1300 imigranata stigao je jutros u luku Taranto u Apuliji, vojnim brodom Etna, javljaju mediji. Izbjeglice, među kojima stotinjak žena i desetak beba, spašene su u nedjelju u sklopu operacije Mare Nostrum talijanske vojne mornarice. Tu operaciju pokrenuo je Rim nakon dva tragična brodoloma u listopadu u kojima se utopilo više od 400 osoba.

Većina izbjeglica pristiglih u ponedjeljak sirijske su i sudanske nacionalnosti.

Drugi kontingent s 529 imigranata stigao je tijekom jutra u glavni grad Sicilije Palermo. Izbjeglice, među kojima 120 žena (desetak trudnica) i 19 djece, bile su na panamskom teretnom brodu City of Sidon koji ih je skupio tijekom više operacija spašavanja na Mediteranu.

Treća skupina od 211 imigranata stigla je u sicilijansku luku Pozzallo, blizu Raguse, ali i nju će premjestiti na drugo mjesto s obzirom na to da se u lokalnom prihvatnom centru već nalazi 400 osoba.

Više od 50.000 imigranata iskrcalo se od početka godine u Italiji, koliko i u cijeloj prošloj godini. Njih 2200 stiglo je na Maltu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU