EU / POLITIKA

Zovko: Očekujemo jači odgovor Komisije i preporuke za pomoć turističkoj sezoni

13.05.2020. 07:50 / Izvor: Agencije

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko pozdravila je najavu povjerenika za unutarnje tržište Thierryja Bretona o sveobuhvatnoj europskoj podršci sektoru turizma koji je teško pogođen trenutačnom krizom koju je uzrokovao virus Covid-19.

Zovko je naglasila kako europski turistički sektor obuhvaća između 10 i 11 posto europskog BDP-a i zapošljava preko 27 milijuna ljudi čime čini gotovo 12 posto ukupnih radnih mjesta unutar Europske unije.

"Sada očekujemo snažniji odgovor Europske komisije i preporuke kako pomoći našoj turističkoj industriji, kako otvoriti granice i kako se uspješno nositi sa spašavanjem naše turističke sezone. U tom cilju pozdravljam sve dogovore, uključujući i one bilateralne, kako bismo iz dana u dan pomagali malim i srednjim poduzećima i našoj turističkoj industriji od koje ovise mnoga radna mjesta u Republici Hrvatskoj. Kao vaša zastupnica za to se zalažem i zalagat ću se ubuduće", naglasila je Zovko.

Najavljene mjere potpore Komisije za turističku industriju nadopunit će i pojačati mjere poduzete na nacionalnim razinama zemalja članica. Mjere Komisije uključuju podršku za likvidnost, fiskalne mjere, ublažavanje pravila o državnim potporama, nove smjernice o pravima putnika i primjenu direktive o paketnim putovanjima, priopćeno je iz Europske pučke stranke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU