EU / NATO

Dogovoreno uređenje prostora oko baze Butmir

21.09.2021. 08:38 / Izvor: Akta.ba
Dogovoreno uređenje prostora oko baze Butmir

Na sastanku su razmatrana pitanja iz oblasti uređenja prostora oko baze Butmir sa stanovišta zaštite okoliša.

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Enver Hadžiahmetović sastao se sa brigadirom Ferencom Kissom, načelnikom NATO štaba Sarajevo i brigadirom Wolframom Fösslom, glavnim pravni savjetnik komandanta EUFOR-a.

Na sastanku su razmatrana pitanja iz oblasti uređenja prostora oko baze Butmir sa stanovišta zaštite okoliša, sprečavanja stvaranja divljih deponija i nelegalnog iskopa građevinskog materijala, kao i o drugim okolišnim pitanjima koja su interesantna za obje strane.

Ministar Hadžiahmetović je upoznao predstavnike EUFOR-a i NATO štaba Sarajevo sa dosadašnjim, ali i svim planiranim aktivnostima koje treba okončati u narednih mjesec dana.

S druge strane, predstavnici EUFOR-a i NATO štaba Sarajevo su upoznali ministra Hadžiahmetovića o dosadašnjim aktivnostima poduzetim s njihove strane.

Poseban akcenat u razgovorima je dat na potrebu medijskog istupa o ovoj temi, za što su EUFOR i NATO štab Sarajevo već pripremili određene sadržaje.

Dogovoreno je da se dosadašnja uspješna saradnja nastavi, naročito u segmentu zaštite okoliša, za što su obje strane iskazale posebnu zainteresovanost.

 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

EU