al
10 razloga zašto koristiti Dutrion za dezinfekciju čvrstih površina

Predstavljamo

10 razloga zašto koristiti Dutrion za dezinfekciju čvrstih površina

26.03.2020 09:38:39 / Izvor: Akta.ba

Dutrion je univerzalno sredstvo za dezinfekciju koje se zbog velike efikasnosti primjenjuje u dosta niskim koncentracija za razliku od drugih dezinfekcionih sredstava i pokazao se efikasan u uklanjanju virusa, bakterija, plijesni, gljivica, protozoa, spora i ostalih mikroba.

Evo deset razloga zašto koristiti Dutrion:

1. Dutrion je sredstvo na bazi hlordioksida i prema tome ima 2,6 puta veću oksidativnu moć od hlora (varkine), to znači da je mnogo jače dezinfekciono sredstvo i da djeluje na širi sprektar upotrebe.

2. Efikasnost Dutriona prilikom upotrebe ne ovisi od pH vrijednosti vode. Za razliku od hlora, hlordioksid održava svoju dezinfekcionu moć pri cijelom rangu pH vrijednosti.

3. Dutrion je registrovan od strane EPA i NSF kao sredstvo sigurno za upotrebu u svrhu dezinfekcije čvrstih površina.

4. FDA (Asocijacija za hranu i lijekove) je odobrila stabilizirani hlordioksid za primjenu u prehrambenoj industriji kao dezinfekciono sredstvo za suzbijanje mikroba na radnim provršinama u kontaktu sa hranom.

5. Aktivna supstanca Dutriona, hlordioksid se trenutno razmatra od strane EPA kao dezinfekciono sredstvo za sanitizaciju radnih površina kontaminiranih E.Coli i Salmonele. te upotrebe kao fungicid, virocid i algicid.

6. Dutrion je vrlo efikasan u uklanjanju biofilma. Biofilm su naslage algi i ostalih živih organizama koji se vremenom stvaraju na vlažnim čvrstim površinama kao što su unutrašnjost cijevi i rashladnim kanalima, a koji znaju biti leglo ostalih mikroba.

7. U niskim koncentracijama od 5 mg/l moguće ga koristiti na površinama u kontaktu sa hranom bez potrebe za naknadnim ispiranjem.

8. Nije moguće stvaranje rezistencije jer djeluje oksidativno

9. Hlordioksid je korišten prilikom mnogih epidemija, među zadnjima pri epidemiji antraksa u SAD i SARS epidemiji.

10. Za razliku od hlora ne stvara kancerogene materije kao što su trihalometani.

Kompaniija Nobilis d.o.o. Sarajevo je ovlašteni uvoznik i distributer za Dutrion – Nizozemska.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo