al
7 razloga zašto putovati u BiH ovo ljeto

Turizam i gastro

7 razloga zašto putovati u BiH ovo ljeto

03.06.2020 09:10:00 / Izvor: Akta.ba

Iz agencije ZOOM Travel iz Sarajeva navode da je izolacija najbolja u prirodi i preporuke su dali za odabir eko turizama uz 7 razloga zašto baš BiH:

1. Sigurnost - sigurno je provesti svoj odmor u Bosni i Hercegovini, mali broj slučajeva Covid19, (ukupno 2547 do 03. lipnja 2020). Turistički sektor redovno slijedi preporuke WHO-a.       

2. Povećanje imuniteta - pojačajte zdravlje čistim i svježim zrakom, blagim ljetima s dobrom klimom, svježom i organskom hranom.

3. Aktivnosti na otvorenom - Glavne turističke atrakcije su planine, rijeke, slapovi i prekrasni pejzaži.

4. Uživanje u privatnosti - puno prostora, lako se može uživati ​​u društvenoj distanci, pronaći odgovarajući ambijenti kako za pojedince, tako i za obitelji. Boravak u vikendicama ili malim boutique hotelima.     

5. Alternativni turizam - U Bosni i Hercegovini je izbjegnuta prevelika interakcija sa drugim nacijama u odsustvu masovnog turizma.

6. Izravni letovi iz većine zemalja GCC-a.

7. Pristupačnost - uprkos ogromnim ekonomskim gubicima prouzročenim izbijanjem Covid19. Cijene će ostati  iste, a u proteklom desetljeću, BiH je poznata kao odredište s najboljim omjerom cijena i kvaliteta.   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Turizam i gastro