Adaptacija i rekonstrukcija građevinskih objekata

08.04.2021 12:55:38
Adaptacija i rekonstrukcija građevinskih objekata

Rekonstrukcija, u odnosu na prethodne, podrazumeva dosta složenije radove.

Gradinvest d.o.o. Prijedor nudi usluge adaptacije i rekonstrukcije građevinskih objekata.

Adaptacija

Adaptacija predstavlja izvođenje građevinskih i drugih radova na već postojećem objektu i njima se uglavnom vrši promena organizacije prostora u objektu rušenjem ili zidanjem pregradnih zidova, vrši zamena uređaja, postrojenja, opreme i instalacija istog kapaciteta.

Izvođenjem ovih radova ne utiče se na stabilnost i sigurnost objekta, ne menjaju se konstruktivni elementi, kao ni spoljni izgled. Što je najvažnije, ne utiče se na bezbednost susednih objekata, saobraćaja, zaštite od požara i životne sredine.

Rekonstrukcija

Rekonstrukcija, u odnosu na prethodne, podrazumeva dosta složenije radove. Tako u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji ona predstavlja izvođenje građevinskih radova na postojećem objektu u gabaritu i volumenu objekta, kojima se utiče na stabilnost i sigurnost, menjaju konstruktivni elementi ili tehnološki proces. Menja se čak i spoljni izgled objekta ili čak povećava broj funkcionalnih jedinica.

Rekonstrukcija najčešeće obuhvata izmenu dimenzija otvora na fasadi i otvaranje novih otvora, uvođenje novih instalacija, opreme i uređaja, ugradnja lifta unutar objekta, otvaranje krovnih prozora, izmenu konstruktivnih elemenata, izmenu konstruktivnog sistema, otvaranje ili zatvaranje otvora u konstruktivnim elementima.

Takođe, pod rekonstrukcijom se misli i kada se vrši fizička deoba ili spajanje stambenih ili poslovnih jedinica, pretvaranje zajedničkih prostorija u stambeni ili poslovni prostor i formiranje nezavisne jedinice, pripajanje zajedničkih prostorija stambenom ili poslovnom prostoru.

NAČIN RADA:

  • Projektovanje i izvođenje radova na objektu
  • Davanje idejnog rješenja

"Možemo da vam omogućimo građevinske radove sa našim kompletnim materijalom. U dogovoru sa klijentom pristupamo poslovima izvođenja građevinskih radova, uz najviši vid odgovornosti i kvalitetom pri radu. Naš cilj je da Vam obezbjedimo perfektnu uslugu, kojom ćete u potpunosti biti zadovoljni, u što je moguće kraćem vremenskom periodu", ističu iz Gradinvesta

Zato ne oklijevajte, pozovite Gradinvest d.o.o. i uz veoma povoljne građevinske radove riješit ćete svoje probleme!

Gradinvest vaš najbolji izbor!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina