al
ALEM Sistem vrši obradu i prezentaciju agrometeoroloških podataka

Poljoprivreda i hemija

ALEM Sistem vrši obradu i prezentaciju agrometeoroloških podataka

17.02.2021 08:49:41 / Izvor: Akta.ba

Voda, energija i hrana su tri faktora bez kojih čovječanstvo jednostavno ne može. Iz navedenog razloga kompanija ALEM Sistem je krenula u razvijanje sistema za podršku agronomije tj. poljoprivrede.

Sistemi agrometeorologije kombinuju najbolje prakse i znanja iz agronomije i meteorologije kako bi korisnicima pružili adekvatnu podršku u uzgoju poljoprivrednih kultura, što rezultira boljim kvalitetom samog proizvoda i uštedama u finansijskom kontekstu. Za razliku od meteorologije i hidrologije, agrometeorologija za objekat osmatranja ima biljku sa svim njenim zahtjevima prema agrometeoroloških i agrohidrološkim elementima.

Kompanija ALEM Sistem vrši projektovanje, realizaciju i održavanje sistema za automatsko prikupljanje, obradu i prezentaciju agrometeoroloških podataka. Pored optimizacije procesa upravljanja uzgojem poljoprivrednih kultura, ovi sistemi imaju i ekološku komponentu, u kontekstu zaštite biodiverziteta.

Agrometeorološke analize, koje nam daju prostornu i vremensku analizu uticaja vremena na porast, razviće i prinos poljoprivrednih kultura.

Treba vam stručni savjet ili pomoć, ALEM Sistem je tu za vas.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Poljoprivreda i hemija