ALEM Sistem vrši obradu i prezentaciju agrometeoroloških podataka

17.02.2021 08:49:41
ALEM Sistem vrši obradu i prezentaciju agrometeoroloških podataka

Sistemi agrometeorologije kombinuju najbolje prakse i znanja iz agronomije i meteorologije kako bi korisnicima pružili adekvatnu podršku u uzgoju poljoprivrednih kultura

Voda, energija i hrana su tri faktora bez kojih čovječanstvo jednostavno ne može. Iz navedenog razloga kompanija ALEM Sistem je krenula u razvijanje sistema za podršku agronomije tj. poljoprivrede.

Sistemi agrometeorologije kombinuju najbolje prakse i znanja iz agronomije i meteorologije kako bi korisnicima pružili adekvatnu podršku u uzgoju poljoprivrednih kultura, što rezultira boljim kvalitetom samog proizvoda i uštedama u finansijskom kontekstu. Za razliku od meteorologije i hidrologije, agrometeorologija za objekat osmatranja ima biljku sa svim njenim zahtjevima prema agrometeoroloških i agrohidrološkim elementima.

Kompanija ALEM Sistem vrši projektovanje, realizaciju i održavanje sistema za automatsko prikupljanje, obradu i prezentaciju agrometeoroloških podataka. Pored optimizacije procesa upravljanja uzgojem poljoprivrednih kultura, ovi sistemi imaju i ekološku komponentu, u kontekstu zaštite biodiverziteta.

Agrometeorološke analize, koje nam daju prostornu i vremensku analizu uticaja vremena na porast, razviće i prinos poljoprivrednih kultura.

Treba vam stručni savjet ili pomoć, ALEM Sistem je tu za vas.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Poljoprivreda i hemija