al
Allplan Arhitektura - Najnapredniji način da ostvarite svoje ideje

Nekretnine i enterijer

Allplan Arhitektura - Najnapredniji način da ostvarite svoje ideje

13.06.2019 09:58:07 / Izvor: Akta.ba

Allplan Arhitektura

BIM projektiranje za arhitekte

Allplan Arhitektura je univerzalni BIM alat za projektiranje s opsežnom CAD funkcionalnošću. Možete fleksibilno raditi bilo isključivo u 3D modelu ili u kombinaciji 2D i 3D, što je posebna prednost u radnim crtežima. Snaga Allplan Arhitekture leži u njenoj visokoj pouzdanosti i preciznosti u svim fazama planiranja, posebice u području iskaza količine.

Zašto je Allplan idealno rješenje?

Timski rad i kolaboracija

Task Board za učinkovito upravljanje zadacima

Jedan od glavnih izazova koji se odnosi na rad s BIM načinom rada, jest jasno raspoređivanje različitih zadataka na sve sudionike projekta,a zatim njihovo praćenje. Upravljanje zadacima trebalo bi biti brže i praktičnije za Vas i Vaše suradnike projektante. Upravo iz tog razloga 2019. je u Allplan uveden Task Board,koji je izravno povezan s BIM platformom Bimplus. Uz Bimplus možete usporediti,pregledati,analizirati i dijeliti podatke Vašeg modela iz Allplana i ostalih OpenBIM rješenja. Primjerice,zahvaljujući vizualnoj provjeri, BIM koordinator može otkriti nejasnoće ili greške koje su nastale prilikom projektiranja te tako dodijeliti ispraviti greške na vrijeme. Tijekom interakcije između bim+ i Allplan korisnika,bilo koja nova datoteka se odmah pojavljuje svim korisnicima. Kada je zadatak završen,postavlja se status „Gotovo“, a izmjenjeni model se prenosi na Bimplus. Svi sudionici projekta odmah imaju pristup novom statusu projekta

S ovim, unaprijeđeni su kvaliteta i stabilnost. Allplan alat za učinkovito upravljanje zadacima, Task Board, sada je još lakši za korištenje; detalji zadatka su jasno prikazani i potrebni je manje radnih koraka za obradu zadatka. Opcije obrade na temelju dodijeljivanja uloga povećavaju pouzdanost pri projektiranju.Time se ograničava pristup pojedinim radnim koracima „Stvaranje Zadatka“, „Uredi Zadatak“ i „Zatvori zadatak“ čime se spriječavaju neželjene promjene neovlaštenih korisnika Task Board korisnika.

Bimplus portal za upravljanje zadacima, koordinaciju i detekciju kolizija

Detekcija kolizije pomoću Bimplus portala

Da biste otkrili greške prilikom projektiranja u ranoj fazi,možete provesti provjeru sudara pomoću bim+ aplikacije, između djelomičnih modela arhitekata, konstruktera i izvođača građevinskih radova. U interakciji između bim+ i Allplana,zadaci za učinkovito uklanjanje kolizija se povjeravaju odgovornoj osobi putem Task Board-a. Čim je novi status nacrta dostupan, može se dokumentirati kao nova revizija čija se povijest izrade može lako pratiti.

Razmjena podataka bez ograničenja i problema

Razmjena podataka s drugim softverima

Kako bi se osigurao prijenos podataka bez ikakvih problema između projektanata suradnika, Allplan pruža velik broj različitih sučelja koja se stalno nadograđuju i ažuriraju. U verziji 2019. Fokus je bio na razmjeni 3D volumena i površinskih podataka (NURBS), što je važno za BIM projekte. Sada možete razmijeniti geometrije slobodnog oblika bez poligonizacije,u formartima AutoCAD DWG / DXF, MicroStation DGN i Rhino3D. Osim toga, također je moguće izvesti BIM modele u IFC4 formatu. Te optimizacije podržavaju interakciju s druim softverskim proizvodima i poboljšavaju kvalitetu podataka koji se odnose na njihov prijenos.

Od Allplan verzije 2019-1, izvoz IFC4 poboljšan je kako bi se povećala kvaliteta planiranja; Završne specifikacije, 2D elementi i oznake sada se mogu izvesti putem IFC4 sučelja bez gubitka kvalitete,a globalne postavke Allplan projekta također se prenose tijekom izvoza.

Radite zajedno na istim projektima čak i sa udaljenih lokacija

Workgroup Online sada sa puno boljim performansama

Workgroup Online funkcija Allplan Workgroup Manager omogućuje učinkovit rad na neovisnoj osnovi. Svi podaci Allplan projekta razmjenjuju se putem interneta. Da bi se smanjilo vrijeme prijenosa za velike količine podataka, od Allplan verzije 2019 uvedena je nova metoda kompresije, što smanjuje količinu podataka, a time i vrijeme prijenosa u prosjeku za 75%. U pojedinim slučajevima moguće je i smanjenje do 90%. Ovo Vam omogućuje da radite znatno brže na svim svojim projektima na mreži.

Više informacija potražite na linku OVDJE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Nekretnine i enterijer