al
Alternativa proizvela 2.000.000 kvadrat termoizolacionih panela

Građevina

Alternativa proizvela 2.000.000 kvadrat termoizolacionih panela

25.09.2019 08:16:31 / Izvor: Akta.ba

Prije nešto manje od godinu dana proslavili su milioniti proizvedeni kvadrat termoizolacionih panela. Juče je bio razlog za slavlje dva puta veći: dva miliona kvadrata otišli su u ruke njihovih zadovoljnih kupaca!

Od puštanja u rad Alternativa tvornice u mjesecu avgustu 2017. godine, proizvodnja se odvija na najsavremenijoj opremi i automatskoj liniji dužine 240 metara. Iza komponenti za proizvodnju termopanela stoje renomirane svjetske kompanije iz ove oblasti, čiji kvalitet potvrđuju atesti koje imaju uz svaku isporuku robe.

Od mjeseca februara 2019. godine ponosni su vlasnici certifikata po najnovijem ISO standardu 9001:2015 i CE znaka, što im omogućava nesmetan izvoz na tržište Evropske unije. Moramo spomenuti značajne projekte koje je Alternativa realizovala u Austriji i Njemačkoj, gdje su poliuretanski, protupožarni i paneli od kamene vune u krovnoj, fasadnoj, zidnoj, frigo ili agro izvedbi postali nezaobilazan materijal u savremenoj industrijskoj gradnji. Investitori su prepoznali njihove vrhunske izolacijske karakteristike, veliki asortiman i širok spektar boja, dug vijek trajanja te mogućnosti brze i sigurne montaže.

Za zavidan rezultat Alternative zaslužni su prvenstveno njihovi uposlenici koji vrijedno i predano pristupaju svakom zadatku i njihovi cijenjeni kupci i saradnici koji ih iz dana u dan motivišu da budu još bolji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina