al
Antivirin® plus firme GRIZELJ tražen u Australiji i Kanadi

Predstavljamo

Antivirin® plus firme GRIZELJ tražen u Australiji i Kanadi

25.04.2020 11:31:56 / Izvor: Akta.ba

Antivirin® plus firme GRIZELJ tražen od Camberre u Australiji do Toronta u Kanadi, navode iz ove kompanije. Ovo sredstvo je prema WHO drugo dezinfekciono sredstvo po efikasnosti u svijetu.

Antivirin® plus je na bazi vodik-peroksida i na tržištu BiH i zemljama u okruženju prisutno je od 2003 godine.

Poslije kliničkih testiranja u Općoj bolnici Sarajevo 1999 – 2002 god., danas u Općoj bolnici Prim. dr. A. Nakaš Sarajevo, Instituta za epidemiologiju Medicinskog fakulteta  Univerziteta u Sarajevu, dezinfekciono sredstvo Antivirin® plus dobilo je Mišljenje Federalnog ministarstva zdravlja da se može staviti na tržište kao dezinficijens za 17 familija virusa među kojima je i Corona.

Antivirin® plus je bez boje, okusa i mirisa, dezinficijens koji  se može koristiti; prskanjem, potapanje, zamagljivanjem u hladnom + 5 °C i toplom stanju do 95 °C.

Dezinfekciono sredstvo Antivirin®  plus najbolje rezultate daje na čistim površinama i ima produženo dejstvo dezinficirane površine do onečišćenja.

Prilikom dezinfekcije prolaskom kroz Dezinfekcione tunele Antivirin® plus  bezopasan je za oči i inhalacijom za aspirativne organe i pluća.

Korištenjem dezinfekcionog sredstva Antivirin®  plus zadovoljavate humane, zdravstvene, sanitarno-higijenske i ekološke aspekte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo