al
AUBIH: Studirajte u skladu sa slobodnim vremenom i iz bilo kojeg dijela svijeta

Obrazovanje

AUBIH: Studirajte u skladu sa slobodnim vremenom i iz bilo kojeg dijela svijeta

28.08.2019 13:28:46 / Izvor: Akta.ba

Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini (AUBiH) pored tradicionalnog načina pohađanja nastave nudi i mogućnost učenja na daljinu. Putem 'pametnih' učionica studentima su predavanja dostupna u bilo kojem momentu i iz bilo kojeg dijela svijeta, a profesori su putem online platformi na raspolaganju za sva pitanja i konsultacije.

Učenje na daljinu nudi mnoštvo prilika za obrazovanje i profesionalno usavršavanje, a s ciljem da pojednostavi proces sticanja kvalifikacija i proces učenja i usvajanja znanja. AUBiH je zbog toga dizajnirao platformu za učenje na daljinu baziranu na dokazanim metodama koje su verifikovali vrhunski predavači i istraživači.

Online predmete predaju isti profesori koji predaju i u učionicama, a kriteriji ocjenjivanja su isti za sve studente AUBiH-a, bilo da pohađaju studij na kampusu ili online. Cilj učenja na daljinu je da studentima pomogne da se kvalitetno obrazuju uz korištenje naprednih tehnologija, uprkos nemogućnosti da svakodnevno slušaju predavanja u učionicama. Online predavanja se mogu pratiti u bilo koje vrijeme, a studenti koji se odluče za studiranje na daljinu mogu pohađati sve studijske programe koje AUBiH u svojoj ponudi ima. Diplome su priznate u BiH, Evropi, SAD-u i Turskoj.

Sve veći broj studenata odlučuje se za ovu vrstu studija jer nemaju obavezu da u određeno vrijeme prisustvuju predavanjima, ali ipak žele da aktivno učestvuju u nastavnom procesu. Studenti svojim predmetima mogu pristupiti u bilo kojem trenutku, a u svoj korisnički račun mogu se prijaviti s bilo kojeg mjesta. Sa svojim asistentima i profesorima mogu razgovarati putem online chata ili razmjenjivati imejlove, što im omogućava dodatnu fleksibilnost tokom procesa usvajanja znanja i kompetencija.

Učenje na daljinu idealno je i za roditelje, majke koje imaju malu djecu ili osobe koje rade u dinamičnim poslovnim okruženjima i često putuju. Pored toga, ovakav način studiranja omogućava i uštedu novca jer se smanjuju troškovi prevoza, čuvanja djece i ostalog što prati klasični način studiranja koji zahtijeva svakodnevno prisustvo na nastavi. Takođe, elektronski udžbenici koji se preferiraju i koriste na AUBiH-u mogu se čitati bilo gdje.

Uvjerite se u mogućnosti koje vam Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini nudi. Ne dvoumite se, budite odvažni i krenite na putovanje koje će ispuniti vaše životne i profesionalne ciljeve!

Više informacija potražite na internet stranici Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovni: www.aubih.edu ili putem besplatnog info telefona: 080 020 137 zakažite sastanak na kojem ćete dobiti više informacija o studijskom programu za koji ste zainteresovani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje