al

Turizam i gastro

Austria & Bosna Hotel baštini tradiciju elitnog turizma na Ilidži (Foto)

21.01.2020 09:27:30 / Izvor: Akta.ba

Hotel je projektovao češki arhitekta Franz Blažek u doba Austro-Ugarske vladavine u Bosni i Hercegovini kada je projektovana većina urbanih objekata i hotela u Sarajevu.

Od tada Austria & Bosna Hotel baštini tradiciju elitnog turizma na Ilidži, Sarajevu, Bosni i Hercegovini kada je bio i rezidentni hotel austrougarskog prestolonasljednika Franza Ferdinada.

U maju 2018. godine Hotel Austria & Bosna***** otvorio je svoja vrata jedinstvenim potrebama naših gostiju od ugodnog komfora, jedinstveno opremljenih soba/apartmana i restorana, preko savršeno uređenih konferencijskih prostora do uživanja u wellness & spa centru…

Sve su jedinice klimatizirane te imaju TV ravnog ekrana i minibar. Vlastita kupaonica sadrži kadu ili tuš. Gosti u jedinicama mogu koristiti sušilo za kosu i papuče. Pojedine jedinice imaju prostor za sjedenje.

Hotel Austria & Bosna***** sadrži bar i 2 restorana, koji poslužuju jela domaće i međunarodne kuhinje. Gosti mogu besplatno koristiti bazen u obližnjem spa hotelu Terme.

Za relaksaciju i pametno korištenje Vašeg slobodnog vremena možete koristiti wellness usluge u Hotelu Austria & Bosna***** ili sportske terene u hotelsko-sportskom kompleksu Oaza.

Moderno opremljeni wellness centar u Hotelu Austria & Bosna***** je na raspolaganju gostima svakog dana.

HBRD Hoteli Ilidža
Hrasnička cesta 14
Tel: 033 772 000; 033 772 019

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Turizam i gastro