al
AVIOTEC video kamera za detekciju požara optimizirana za tunele

Tehno kutak

AVIOTEC video kamera za detekciju požara optimizirana za tunele

12.12.2019 13:53:33 / Izvor: Akta.ba
  • Rana i pouzdana detekcija dima i plamena u mračnom okruženju
     
  • Paralelni nadzor prometa umanjuje rizik od prometnih nesreća
     
  • Dodatna leće povećavaju domet detekcije
     

Bosch video bazirano rješenje za otkrivanje požara AVIOTEC IP starlight 8000 kamera sada se može koristiti i u tunelima kako bi se osigurala pouzdana i rana detekcija dima i plamena. Stoga je to brz i isplativ dodatak uobičajenim linearnim detektorima topline, koji reagiraju samo na primjetno povećanje temperature, a ne mogu otkriti ni dim. Pored toga, pregled događaja može omogućiti i trenutnu provjeru alarma te je dragocjena pomoć za hitne službe.

Pouzdana detekcija požara čak i u zahtjevnim uvjetima osvjetljenja

Nova verzija AVIOTEC-a temelji se na algoritmima za detekciju dima i plamena posebno razvijenim za upotrebu u tunelima, koji su optimizirani u sveobuhvatnim testovima u stvarnim okruženjima. Kamerama je potrebno samo sedam luks ambijentalnih svjetala za pouzdano otkrivanje dima i plamena pomoću integrirane inteligentne video analitike. Za upotrebu u tunelima, Bosch je također više nego udvostručio domet otkrivanja s 50 na preko 100 metara koristeći nove leće. To odgovara uobičajenom razmaku između kamera za video nadzor u takvim okruženjima. Tako AVIOTEC omogućava da se iste kamere koriste za video nadzor, kao i za otkrivanje požara i na taj način smanjuju ulaganja i operativne troškove.

Minimiziranje rizika od nesreća istodobnim video nadzorom

U takvim scenarijima video nadzor ima koristi i od inteligentne video analitike u kamerama. Neprekidnim praćenjem krivulja kretanja, oni mogu automatski prepoznati nepomična vozila kao i vozače koji voze krivim smjerom ili ljude na cesti. Kao i kod otkrivanja dima ili plamena, u tim se slučajevima generira i poruka kako bi sigurnosno osoblje moglo odmah poduzeti odgovarajuće mjere i umanjiti rizik od nezgode. Inteligentna video analitika provodi se u samim kamerama i stoga ne zahtijeva središnji poslužitelj, koji bi mogao predstavljati takozvanu "jedinstvenu točku neuspjeha". AVIOTEC bilježi i metapodate svih scena koji se mogu pretraživati, omogućujući tako brzu forenziku prilikom ispitivanja uzroka požara ili nesreće

Još i prije ovog ažuriranja, AVIOTEC je prvo video bazirano rješenje za otkrivanje požara koji je prošao zahtjevnu proceduru ispitivanja njemačkog VdS Schadenverhütung GmbH. VdS je proveo postupak ispitivanja u skladu s VdS smjernicama 2203 "Zahtjevi za softver za zaštitu od požara" i "Specifikacije za ispitivanje detektora plamena". U travnju 2019. AVIOTEC IP starlight također je dobila certifikat prema australijskom standardu CSIRO TS010 za video sustave za otkrivanje požara.

Osim tunela, kao VdS i CSIRO certificirano rješenje, AVIOTEC je pogodan za poboljšanje rane detekcije požara i plamena u gotovo svim zgradama velikih dimenzija jer izbjegava potrebu da dim ili toplina dođu to detektora kako bi bili registrirani..

AVIOTEC se na taj način može koristiti u velikim skladištima, hangarima, velikim trgovačkim centrima, generatorskim halama i sličnim strukturama.

Operateri koji već koriste AVIOTEC rješenje mogu nadograditi na novu verziju besplatnim ažuriranjem firmvera. U postojećim aplikacijama gdje je potreban duži domet, nadogradnja može uključivati ​​i kupnju novog objektiva

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 062 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Tehno kutak