al
BH Telecom ponosni partner projekta #surf@j sigurno

Filantropi

BH Telecom ponosni partner projekta #surf@j sigurno

09.11.2019 10:39:27 / Izvor: Akta.ba

BH Telecom u saradnji sa Centrom za sigurni internet u Bosni i Hercegovini provodi kampanju #surf@j sigurno namijenjenu podizanju svijesti djece, mladih, roditelja, nastavnog kadra i drugih profesionalca o tome kako sigurno koristiti digitalne tehnologije, posebno mobitele, računare, tablete i internet, radi kreiranja sigurnog digitalnog okruženja za djecu.

Kao društveno odgovorna kompanija BH Telecom nastoji kroz podršku projektima koji promoviraju sigurnost djece na internetu, razviti svijest kod roditelja i djece da odgovorno i sigurno koriste internet i veliku brigu posvećuje vođenju računa o najmlađima.

Centar za sigurni internet putem besplatne telefonske linije nudi savjetodavnu pomoć stručnjaka kako reagovati na neprimjerenu online komunikaciju ili sadržaj upućen vašem djetetu, te podršku psihologa u slučajevima kada je dijete već bilo izloženo nasilju.

Pozovite HELPLINE na broj 0800 22323 utorkom i četvrtkom u terminima 10:00-12:00 i 16:00-18:00.

Podršku i savjet možete zatražiti i online. Pišite nam svaki dan u sedmici na podrska@sigurnodijete.ba

Svakako na raspolaganju je i SOS linija za pomoć  mjesto gdje možete prijaviti sadržaje iskorištavanja djece ili maloljetnika radi pornografije ili bilo kakvog drugog oblika zlostavljanja koje ste vidjeli, ili ste im bili izloženi.

Svako dijete treba imati sigurno i sretno djetinjstvo, što uključuje zaštitu od svakog nasilja u digitalnom okruženju. Ohrabrite djecu da prijave nasilje, jer ćemo im osigurati neophodnu pomoć.

Zašto prijaviti?

Nasilje se treba i mora prijaviti radi stvaranja sigurnijeg okruženja za djecu i sve buduće naraštaje.

Šta se desi kada pošaljete prijavu?

Sve prijave se odmah dostavljaju policijskim agencijama na dalje postupanje u skladu sa zakonom, a Centar osigurava uslove za uklanjanje neprimjerenog sadržaja sa interneta.

Prijavite online nasilje i neprimjeren sadržaj na LINKU

Surfaj sigurno!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi